Redactie
Redactie Gesponsord 16 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo kijk je de Formule 1 gratis met VPN en dit zijn de beste streams

Als je via Google naar F1-streams zoekt, kom je al snel uit bij Manners. Graag gedaan. Maar gratis Formule 1 kijken kan nog veiliger: via een VPN. We leggen in dit artikel uit hoe simpel dat is en wat je er nog meer uit haalt.

Het voordeel van een VPN-abonnement gaat namelijk verder dan alleen Formule 1 kijken. De afkorting staat voor Virtual Private Network, wat kort gezegd inhoudt dat jouw internetverkeer versleuteld wordt en jouw verbinding daardoor veiliger is dan normaal.

Gratis Formule 1 kijken met een VPN

Goed, je kunt dus kiezen voor gratis korrelige F1-streams met irritante reclames die je moet wegdrukken. Maar als je een VPN hebt, heb je de keuze uit live-uitzendingen van goede kwaliteit in verschillende landen. Met een Virtual Private Network kun je immers net doen alsof je in een ander land bent. Drie stappen om te zetten.

1. Bestel een VPN-abonnement

Een VPN-abonnement heb je al voor 6,67 per maand, dat je drie maanden gratis kunt proberen. Dat zijn al heel wat gratis F1-races. Bovendien heb je bij ExpressVPN een 30 dagen geld-terug-garantie.

2. Verbinden met een veilige server

Verbind met een veilige server in het land dat overeenkomt met de dienst die je wil. België voor RBTF en Oostenrijk voor ServusTV. Dit zijn twee zenders die de Formule 1 live uitzenden.

3. Ga naar RBTF of ServusTV voor de F1-streams

Afhankelijk van de gekozen VPN-verbinding ga je nu naar de website van RBTF of ServusTV, waar je de legale live stream makkelijk kunt vinden. De Oostenrijkse dienst ServusTV biedt streams van trainingen, kwalificaties en wedstrijden met commentaar in het Duits. De Belgische RTBF zendt de wedstrijden gratis uit met commentaar in het Frans. ORF (Oostenrijk) en RTL Lu (Luxemburg) zijn ook nog goede opties. Zo simpel en veilig is gratis Formule 1 kijken, dus.

Zoals gezegd zijn er naast gratis Formule 1 kijken meer voordelen van een VPN. Denk bijvoorbeeld aan veel bredere content op Netflix en andere streamingdiensten. Een bijbehorende app op je smart tv zorgt voor de verbinding, maar het kan ook ‘ouderwets’ met een HDMI-kabel via je laptop of een chromecast waarmee je jouw smartphone verbindt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.