Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie past de RB18 het best? ‘Perez doet niet onder voor Verstappen’

Voor het Formule 1-seizoen wisten wij opportunistische Nederlanders het wel weer beter. Ook in de RB18 zou Max Verstappen fluitend wereldkampioen worden. Na drie races weten we beter. Op dit moment moet hij zelfs Sergio ‘Checo’ Perez voor zich laten in het klassement. Red Bull-adviseur Helmut Marko is dan ook in zijn nopjes over de laatstgenoemde. Volgens hem doet de Mexicaan op dit moment niet onder voor de Nederlander.

Toegegeven: om je direct af te vragen of Checo Perez beter is in de nieuwe auto RB18 is ook opportunistisch. Maar de verhoudingen zijn in ieder geval niet meer zoals vorig jaar. Ook al doet Viaplay op zijn Ziggo’s anders vermoeden.

Perez op gelijke voet als Verstappen in RB18

Vorig jaar was het overduidelijk: Max Verstappen was de eerste man, Sergio Perez reed in dienst van hem. Nu, na drie races, staat de Mexicaan boven de Nederlander in klassement van het Formule 1-seizoen 2022. Niet voor niets is Helmut Marko lovend.

Natuurlijk reed de regerend wereldkampioen snellere kwalificaties, won hij een race en viel hij twee keer uit terwijl hij op koers lag om tweede te eindigen. Maar het gaat om de knikkers. “Checo Perez reed een geweldige race. Hij staat op gelijke voet met Max Verstappen”, aldus Helmut Marko tegen Motorsport Total. “Oké, hij verloor een positie bij de start, maar de start van Lewis Hamilton was dan ook sensationeel.”

Volgens de 78-jarige Oostenrijker was Ferrari overduidelijk de snelste tijdens de Formule 1-race in Australië, iets dat een leek ook kon zien. Het getuigt volgens Helmut Marko dan ook van slimheid dat Sergio Perez niet voor de snelste ronde ging. “De snelste ronde was een hopeloze poging geweest, simpelweg omdat Charles Leclerc in zijn Ferrari een volle seconde sneller was.”

Wat bazelt Viaplay nou?

Of Red Bull liever ziet dat Max Verstappen op het podium staat en Sergio Perez uitvalt? De vraag stellen, is hem beantwoorden, Viaplay. Waar van Ziggo werd gesteld niet objectief te zijn, daar neemt Viaplay het stokje over.

Wie aan het einde van het Formule 1-seizoen 2022 het beste is in de RB18? Wij denken nog altijd Max Verstappen. Maar zo vanzelfsprekend als vorig jaar zijn de verhoudingen niet meer, en dat maakt het alleen maar leuker.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.