Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix vindt leuk niet leuk genoeg, getuige deze nieuwe functie

Wat is het verschil tussen leuk en écht leuk? Netflix geeft het antwoord met deze nieuwe functie. Naast een duimpje, zijn er nu ook twee duimpjes te gebruiken. Allemaal om het jou nog gemakkelijker te maken.

In de streamingwereld, waar alles om ratings en algoritmes draait, is het inderdaad wat beperkt om alleen maar je mening te geven met een duimpje omhoog of naar beneden. Nu is er een nieuwe functie, die niet echt getuigt van creativiteit, maar wel degelijk wat toevoegt.

Netflix onthult nieuwe functie: twee duimpjes omhoog

De nieuwe functie, in de vorm van een extra button, geeft gebruikers de kans om aan te geven dat dat ze een film of serie écht goed vinden, zo stelt Netflix in een aankondiging. De knop met de twee duimpjes komt naast de al bestaande icoontjes van een duim omhoog en een duim omlaag.

Volgens Netflix is de nieuwe functie een toevoeging die door veel gebruikers is aangevraagd. Dit omdat de aangeraden titels dan passender worden. Door als kijker aan te geven welke films en series je de moeite waard vindt (duimpje omhoog), kan de streamingdienst betere persoonlijke adviezen geven met vergelijkbare titels. Met een duimpje naar beneden geef je dus aan dat je een film of serie niet leuk vindt, waardoor je vergelijkbare content niet meer aangeraden krijgt.

‘Duimpjes versus sterren’

In het statement blikt Netflix ook nog even terug op het sterrensysteem, waarmee gebruikers tot 2017 films konden raten. Daarna werden de opties beperkt tot een duim omhoog of omlaag, maar dit blijkt net weer iets te zwart-wit.

“In de afgelopen jaren hebben we geleerd dat gevoelens over films en series toch wel verder kunnen gaan dan een eenvoudige ‘vind ik leuk’ of ‘vind ik niet leuk'”, aldus Netflix. Joh! “Vandaar deze nieuwe functie, om aan te geven waar je bijzonder veel van houdt.”

Of de twee duimpjes een logische toevoeging zijn, mag je zelf bepalen. De nieuwe functie wordt per direct toegevoegd. Check hier de nieuwste films en series die deze maand op Netflix verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.