Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 9 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Opvallende Darth Vader in nieuwe Star Wars-serie voor LEGO-fans

Star Wars gaat compleet veranderen. Althans, in LEGO-vorm. Maak kennis met Rebuild the Galaxy, een nieuwe serie waarin Jar Jar Binks een Sith Lord is en de Millennium Falcon van kleur is veranderd.

Begin deze week trakteerde LEGO Star Wars-fans nog op uitsmijter van Star Wars Day; een compacte en betaalbare versie van de UCS Star Destroyer. Daar blijft het wat de samenwerking tussen de Denen en Disney betreft niet bij. Disney gaat namelijk de droom van elke fan realiseren met LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy.

LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy

Dat wordt een vierdelige serie waarin het universum van George Lucas alle kanten opkan. De geanimeerde specials worden namelijk niet beperkt door wat de officiële canon is of moet zijn. Een soort tegenhanger van Marvel’s succesvolle What If…?-serie, waarin de schrijvers elk scènario mogen verkennen, hoe absurd dan ook. Dat leverde toen onder andere een evil Doctor Strange en een nieuwe Captain America op.

In het geval van het zojuist onthulde Rebuild the Galaxy levert dat onder andere een Dark Millennium Falcon en een kwaadaardige Jar Jar op. Ja, Disney en LEGO brengen de fan-theorie dat Jar Jar een Sith Lord is echt tot leven. In de eerste trailer voor de Disney+ Original maken we al direct kennis met Darth Jar Jar. En hoe: “Meesa going to hurt yousa!”

Grote namen

De kleurrijke serie is voor Lucasfilm en de speelgoedboer ook een manier om het 25-jarig jubileum van LEGO Star Wars te vieren. “In die tijd heeft LEGO Star Wars onze fans de unieke kracht gegeven om hun verbeelding de vrije loop te laten en te spelen met de elementen van het sterrenstelsel op elke manier die ze maar kunnen bedenken… En bouwen. Met deze speelse geest in ons achterhoofd zijn we op weg gegaan om de Melkweg opnieuw op te bouwen als nooit tevoren,” aldus producent James Waugh. Het decennia oude motto dat je met LEGO alles kunt bouwen zorgt nu dus ook in serievorm voor de ultieme vrijheid.

LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy komt uit de koker van showrunners Dan Hernandez en Benji Samit. Niet de minste namen, al helemaal als het om animatie en popcultuur gaat: eerder leverde het creatieve duo al het geprezen Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem af, een verborgen parel van een animatiefilm. Ook stonden ze aan de wieg van Pokémon: Detective Pikachu.

De stemmencast van Rebuild the Galaxy bestaat onder andere uit Stranger Things-ster Gaten Matarazzo, Mark Hamill, Ahmed Best keert terug als Jar Jar en ook Dope en The Grand Budapest Hotel-ster Tony Revolori is aan boord.

September op Disney+

De eerste trailer smaakt meteen naar meer, met kleurrijke actie en humor die juist ook volwassen Star Wars-fans aanspreekt. Helaas komen alle vier de afleveringen van LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy pas op 13 september naar Disney+. Ach, dat zorgt er ook weer voor dat je genoeg tijd hebt om deze gloednieuwe LEGO Star Wars-sets in elkaar te zetten. Of check deze ondergewaardeerde Star Wars-serie op dezelfde streamingdienst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.