Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Simpsons x Star Wars x Family Guy-film is geniale hit van Disney+

Fans van The Simpsons, Star Wars, Family Guy en meer iconische popcultuur opgelet. Er staat een heerlijk pareltje op je te wachten op Disney+. De nieuwe film May the 12th Be with You is een wereldhit en misschien wel de meest brute cross-over ooit.

May the 12th Be with You is een knipoog naar May the 4th Be With You, zoals de jaarlijkse Star Wars-dag op 4 mei heet. Maar in deze nieuwe film draait het allemaal om Moederdag. Juist, Marge staat centraal. Nog niet in Nederland te streamen, maar met een gratis VPN-proefabonnement kun je de Amerikaanse versie van Disney+ gebruiken.

The Simpsons: May the 12th Be with You

Het is Moederdag en Marge Simpson voegt zich bij de moeders van Disney+ voor een speciaal vakantie-uitje. Dit verandert in een episch galactisch avontuur vol helden, schurken en Stewie van Family Guy.

Om even een frase uit het plot van The Simpsons: May the 12th Be with You eruit te pikken: als ze allemaal in Marge’s auto stappen, slaat de motor van de auto af. Bambi’s moeder (ja, die is er ook bij) raakt in paniek.

Hulp uit het Star Wars-universum

Terwijl Marge zich afvraagt hoe ze bij het uitje moeten komen, landt Ahsoka Tano in het Star Wars-schip T-6 1974 naast het huis. Terwijl iedereen aan boord stapt, vraagt Nani Pelekai aan Marge of ze het reizen in de hyperruimte goed vindt. En zo gaat deze ultieme cross-over door in een achtbaanrit waarin Darth Vader, Marry Poppins en nog veel meer Disney+ iconen voorbijkomen.

De Simpsons x Star Wars x Family Guy x Nog Veel Meer-film is nu te streamen op Disney+, maar daar heb je dus een VPN voor nodig. Of er ook een Nederlandse release komt, is ons niet bekend. Wel stream je via de Nederlandse editie onder meer Maggie Simpson in The Force Awakens From Its Nap en Maggie Simpson in Rogue One Not Quite One. Beide ook geniale cross-overs.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.