Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Marvel’s What If is belangrijker voor het MCU dan je denkt

Marvel-fans hebben na de finale van Loki even moeten afkicken van de wekelijkse barrage aan nieuwe content. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen op Disney+. What If…? is van start gegaan, een serie die uit allerlei alternatieve scenario’s bestaat.

Wat nou als Star-Lord de koning van Wakanda was geworden? Wat nou als Steve Rogers een zombie was?

Marvel’s What If…?

Het biedt de makers de ruimte om je absurde avonturen voor te schotelen, los van de beperkingen van het grotere Marvel Cinematic Universe. Net zoals in de gelijknamige comics.

De eerste trailer beloofde veel goeds, maar er is nu ook slecht nieuws. Eind 2019 kondigde Marvel Studios-baas Kevin Feige aan dat het eerste seizoen van What If…? uit tien afleveringen zou gaan bestaan.

Sterker nog, een tweede seizoen van evenals tien afleveringen was al in pre-productie. Topplan, tot de pandemie Hollywood onderuit trapte. Productieplanningen werden overhoop gegooid, met alle gevolgen van dien.

Slecht nieuws

Collider kreeg de kans om producent Brad Winderbaum te spreken, die wist te bevestigen dat zowel seizoen 1 als 2 uit ‘slechts’ negen afleveringen gaan bestaan.

“We moesten een aflevering naar seizoen 2 pushen. Eerlijk gezegd, net als al het andere, kwam dat door deCOVID-impact. Er was een aflevering die de deadline net niet zou halen, maar gelukkig krijgen we hem wel te zien in het tweede seizoen van de show”, aldus Winderbaum, die eraan toevoegde dat “Seizoen 2 ook uit negen afleveringen zal bestaan”, waarmee hij in totaal 18 afleveringen bevestigt.

Netflix onthult baanbrekende SpaceX-serie van grote naam

Goed nieuws

Ach, één aflevering minder, dat is niet het einde van de wereld. Bovendien is het goed om te horen dat het bijna twee jaar na dato nog steeds het plan is om twee seizoenen te maken. Winderbaum benadrukte bovendien dat de makers echt creatieve vrijheid hebben gekregen.

Er was qua speelduur dan ook geen officieel mandaat. In plaats daarvan was het optimaal benutten van het budget belangrijker: “We mikten op een half uur voor elke aflevering. Sommige zijn wat langer, andere iets korter”, aldus Winderbaum. “We wilden zoveel mogelijk verhalen vertellen en we hadden een bepaald budget waarmee we moesten werken, dus het voelde alsof die tien afleveringen – nu negen afleveringen – de juiste hoeveelheid was.”

Belangrijker dan je denkt

Marvel-fans die van plan zijn om What If…? te skippen omdat het verhaaltechnisch uitstapjes zijn, doen zichzelf tekort. Winderbaum benadrukt dat de Disney+ Original een belangrijke rol speelt in het Marvel Cinematic Universe:

“Het is geen toeval dat de show direct na Loki begint… Het multiversum is in alle mogelijke richtingen uitgebarsten”, zei Winderbaum, en voegde eraan toe dat de eerste animatieserie van Marvel Studios “ons een kans geeft om dat te verkennen. Ik denk dat ik je, zonder in detail te treden, kan vertellen dat What If…? – als een project, als een verhaal dat in de MCU bestaat – net zo belangrijk is als elk andere en er volledig mee verweven is.”

Disney+ en nieuwe trailer

Vanaf nu komt er elke woensdag een nieuwe aflevering van de serie uit op Disney+. Check hieronder nog eens de nieuwste trailer:

Disney+ Marvel What if...? trailer
🚀 (Afbeelding: Marvel Studios)

ColliderCB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.