Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 4 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Langverwachte WhatsApp-functie is eindelijk beschikbaar

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van View Once. Deze nieuwe functie werd eerder dit jaar al aangekondigd door niemand minder dan Mark Zuckerberg. Inmiddels is View Once flink getest in beta-versies en klaar voor het echte werk.

View Once is nog het het beste te vergelijken met SnapChat. De functie doet namelijk precies wat de naam al doet vermoeden: het versturen van een foto die de ontvanger slechts eenmaal kan bekijken. Handig als je gevoelige informatie wil versturen zoals een wachtwoord of voor het verzenden van pikante kiekjes, als dat je ding is. Deze nieuwe functie wordt momenteel uitgerold door WhatsApp. De kans is dan ook groot dat jij View Once al kan gebruiken.

View Once op WhatsApp

De functie is heel eenvoudig te gebruiken. De eerste stappen zijn niet anders dan je gewend bent als je gewoon een foto wil versturen. Wanneer je de foto geselecteerd hebt, komt je in scherm waar je een bijschrift of filter kan toevoegen. Hier vind je nu links van de verzendknop ook een ‘1’ met een cirkel eromheen. Wanneer je deze aantikt, wordt hij groen en is View Once ingeschakeld.

View Once in de praktijk (Afbeelding: WhatsApp)

De ontvanger ziet nu een View Once-bericht. Deze kan hij slechts eenmaal openen en bekijken. Wanneer hij uitgekeken is, wordt de foto verwijderd en kunnen beide partijen deze niet meer zien. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de ontvanger een screenshot kan maken (en daar krijg je geen bericht van). Je loopt dus het risico dat je foto alsnog bewaard wordt door de ontvanger. Besef je dat goed voordat je gevoelige informatie verstuurd.

Meer verbeteringen op komst

Naast View Once heeft Mark Zuckerberg nog een aantal interessant WhatsApp-functies aangekondigd. Eentje daarvan is waarschijnlijk de meest gevraagde optie van dit moment. Benieuwd welke dit is en wat nog meer kunnen verwachten? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.