Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 10 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn knalt korting op 80 wijnen: de top 3 volgens Vivino

Albert Heijn zet alle Italiaanse wijnen in de aanbieding, en dat zijn er zo’n tachtig. Manners zoekt ze allemaal op, in de Grote Hamersma en op Vivino, met als resultaat een top 3 van wijn met korting.

Voor ieder wat wils bij de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn: rood, wit en rosé. Deze week koop je de tweede fles met 50 procent korting.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 28

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Van de tachtig wijnen in de aanbieding, zijn dit de beste drie.

1. Ulisse Rosé 

wijn korting albert heijn vivino aanbieding hamersma (3)
(Afbeelding: Albert Heijn)

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 9,99 euro, twee voor 15 euro
Vivino-score: 4.1
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Een Italiaanse rosé op 1, gemaakt van merlot en montepulciano d’abbruzzo. Zit vol tintelfrisse aroma’s van passievrucht, perzik en grapefuit. Harold Hamersma maakt in zijn beoordeling ook nog melding van ‘kittige kersjes, besjes, een zoetje en een pepertje.’ En wat vindt hij ervan? ‘Anders. Verrassend. En smakelijk bovendien’. Hij vindt het een 8,5 waard. De gebruikers van Vivino bezorgen deze rosé echter de eerste plek. Zij geven een voor Vivino-begrippen ongekende score van 4.1. Met 9,99 euro per fles tamelijk aan de prijs, maar zal hij dan wel waard zijn.

2. AH Excellent Valpolicella ripasso

wijn korting albert heijn vivino aanbieding hamersma (4)
(Afbeelding: Albert Heijn)

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 6,29 euro, twee voor 9,45 euro
Vivino-score: 3.6
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

De rode wijn op plaats 2 is gemaakt van veneto en is twee keer vergist, wat hem extra vol en stevig maakt. Hij smaakt dan ook het lekkerst bij pasta en pittige kaas. Hamersma proeft ‘volle pruimen, fijne bessen en zure kersen.’ Hij vindt hem ‘goed geslaagd’ en geeft wederom een 8,5. De Vivino-gebruikers geven een gemiddelde score van 3.6. Je koopt er in de aanbieding deze week twee voor minder dan een tientje.

3. Fantini Pecorino

wijn korting albert heijn vivino aanbieding hamersma (4)
(Afbeelding: Albert Heijn)

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 5,99 euro, twee voor 8,99 euro
Vivino-score: 3.5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Op de derde plaats een volle maar toch zachte witte wijn, gemaakt van pecorino. Past goed bij kruidige visgerechten. Hij smaakt naar perzik, meloen en heeft een fijn bittertje. Hamersma vindt het ‘een verademing tussen al die voor de hand liggende sauvignon blancs en met de meute meebewegende chardonnays’. Zijn oordeel: een 8,5. Op Vivino geven ze een 3.5 uit 5. Nu met korting voor de sympathieke prijs van 4,50 euro per fles, mits je er twee koopt.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter; meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

De beste zonnebrand: geen aanbieding nodig

Zo’n rosé drinkt het lekkerst weg op een stoel in de zon. Wel goed smeren. Voor een goede fles zonnebrand heb je geen korting nodig, want die van de Action scoort top in de grote zonnebrandtest van de Consumentenbond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.