Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 12 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn geeft korting op zomerse wijn: de top 3 volgens Vivino

Albert Heijn doet alsof het zomer is, ook al is daar meteorologisch nog niks van te zien. Meer dan vijftig zomerse wijnen liggen met korting in het schap. Manners scheidt het kaf van het koren met Vivino en Hamersma. Een top 3 van wijn in de aanbieding bij Albert Heijn.

EK-wedstrijdje op de telefoon, klapstoeltje uitgeklapt, wegwerpbarbecue aangezwengeld en een wijntje in de hand. Maar welke? Albert Heijn heeft er meer dan vijftig met korting in het schap liggen. Om zo weinig mogelijk tijd in de supermarkt te verspillen, maken wij een top 3 van wijn in de aanbieding. Deze week de beste rosé uit het assortiment van Albert Heijn op 1.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 24

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5).

1. Wijntje Bio Rosé

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 4,99 euro, twee voor 7,50 euro
Vivino-score: –
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Een fles wijn die ‘Wijntje’ heet, dat kan niks zijn, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Geen rosé uit het assortiment van Albert Heijn is beter beoordeeld in de Grote Hamersma dan Wijntje.

Wijntje is een sappige rosé die tevens droog, fruitig en tintelfris is. Gemaakt van temperanillo, bobal en garnacha tinta. Hij is het meest geschikt voor zomerse gelegenheden zoals borrels, barbecues en picknicks. Ook Hamersma windt zich in zijn beoordeling op over de naam. ‘Wijntje. Dat mag je niet op een etiket zetten. Zelfs niet als het waar is, als het onbeduidende fabrieksslobberwijn betreft.’ Even later komt het verdict: ‘Een ouderwets landelijke rosé zonder poespas. Puur fruit, vleug kruidigheid, een aangenaam stevige smaak.’ Hij geeft een 8,5.

Op Vivino hebben ze Wijntje helaas nog niet ontdekt. Helaas geen beoordeling van de amateur-wijndrinkers dus. En toch − ook op basis van de sympathieke prijs − pakt Wijntje deze week welverdiend het goud.

2. AH Excellent Selectie Kamptal Grüner veltliner

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 7,99 euro, twee voor 11,98 euro
Vivino-score: 3.7
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Sinds Oostenrijk strenge nieuwe wijnwetten heeft ingevoerd, staan ze niet meer bekend om grote hoeveelheden goedkope bocht. Nu staan ze bekend om kwaliteitswijn. Vandaar dat de grüner veltliner aan een sterke opmars bezig is. Deze fles wijn is wit, fris en droog. Lekker bij kip en kaas.

Hamersma: ‘In de achterbak (…) veel krakend geel fruit, het sappedaal flink ingetrapt, een wit pepertje en lekkere grapefruitbijdrage. Verfrissend als een bergbeek’. Mooi gezegd, mooie wijn. Vivino is het ermee eens; zij geven een 3.7 gemiddeld.

3. AH Excellent Rietburg spätburgunder

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 7,49 euro, twee voor 11,25 euro
Vivino-score: 3.5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Op de derde plaats vinden we een verfrissende rode wijn die je ook gekoeld kunt drinken. Ideaal om mee te borrelen tijdens zomerse temperaturen dus. Hamersma vindt hem ‘interessant, en een stuk smakelijker dan die pinot noirs die uit niet meer dan overrijp fruit bestaan.’ Want voor de duidelijkheid: spätburgunder en pinot noir zijn dezelfde druif. Hij geeft een 8,5. Ook de 1.467 beoordelaars op Vivino vinden hem lekker. Zij geven een gemiddelde van 3.5.

Wijn in aanbieding, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter; meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Barbecue met korting erbij?

Alle drie de wijnen zijn geschikt voor bij een barbecue, maar wat als je er nog geen hebt? Check hier vijf barbecues in de aanbieding bij onder andere Albert Heijn en Lidl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.