Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 29 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn knalt korting op 150 wijnen: de top 3 volgens Vivino

Albert Heijn gooit zijn hele assortiment witte wijn in de aanbieding. Manners brengt broodnodige orde in de chaos door de wijn met korting te rangschikken op kwaliteit, met behulp van Vivino en Hamersma. Dit is de top 3.

Qua weer valt deze week nog in het water, maar daarna is het tijd voor barbecue, tuinmeubilair of een doos druiven in het park. Moet alleen nog een lekker wit wijntje bij. Sla deze week alvast een paar flessen in, want het hele assortiment witte wijn van Albert Heijn is in de aanbieding. We helpen je een handje met de top 3 van wijn met korting.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 22

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is deze week de top 3 van wijn met korting. Alle drie zijn deze week wit en droog.

1. Puklavec & Friends Sauvignon blanc chardonnay

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 6,49 euro, twee voor 9,75 euro
Vivino-score: 3.8 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8,5

Puklavec is de naam van een Sloveense familie. Zij hebben deze mix tussen sauvignon blanc en chardonnay gemaakt. Het zijn de bekendste twee druivenrassen, maar je ziet ze zelden samen in een fles. Deze Puklavec heeft het frisse van een sauvignon blanc en het zachte van een chardonnay. 

Smaakt naar perzik, peer en passievrucht en is lekker bij vis. Hamersma geeft een royale 8,5 en vindt het een ‘opgewekte blend’. Hij proeft ‘knapperend geel fruit, tropentonen (…), groene appel en fijne zuren.’ De Vivino-gebruikers zijn ook zeer lovend met een beoordeling van 3.8: erg hoog voor Vivino-begrippen. Kan niet missen!

2. Rustenberg Sauvignon blanc chardonnay

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 6,65 euro, twee voor 9,99 euro
Vivino-score: 3.7 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8+

We zeiden net nog dat je een mix tussen sauvignon blanc en chardonnay niet vaak tegenkomt. Zul je zien dat er op nummer 2 óók een terechtkomt. Deze wijn komt van een van de beste wijnhuizen uit Zuid-Afrika en heeft eveneens de typische perzikaroma’s van chardonnay. Bij deze wijn wordt dit echter aangevuld met een zuurtje van fris citrusfruit. 

Hamersma geeft een 8+ en roemt de ‘kwieke granny smith, tierelierende groene tomaatjes en blatende laurierblaadjes plus wat citrusinteractie’. ‘Bepaald geen rustige Rustenberg,’ waarschuwt hij ook nog. Dit deert de 1219 wijnliefhebbers van Vivino geenszins, want zij geven wederom de erg hoge score van 3.8. 

3. Les Dauphins Côtes du Rhône blanc

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 6,65 euro, twee voor 9,99 euro
Vivino-score: 3.5 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8+

Op nummer drie vinden we een witte wijn uit de Rhône. Valt op vanwege zijn stevige ‘bite’ en vanwege het hippe etiket. Gemaakt van grenache, marsanne en viognier. Lekker bij salades, kip en vis.

Hamersma geeft een acht en zegt: ‘gul van fruit, doorweven met de zonnige kruidige geuren van Zuid-Frankrijk dankzij gedegen maatwerk van de aldaar inheemse druiven.’ De 1344 gebruikers van Vivino stemmen zwijgend in met een gemiddelde van 3.5.

Wijn met korting, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter en meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Goedkope wijn op vakantie

Op dit prachtige vakantie-eiland heb je geen korting of aanbieding nodig om aan een glas goedkope wijn te geraken. Een glas huiswijn op het terras kost er gemiddeld maar 2,60 euro. En de vliegtickets kosten ook bijna niks!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.