Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 29 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Puma Star OG ‘retro indoor’

De strijd tussen de Duitse broers Adolf en Rudolf Dassler, die respectievelijk Adidas en Puma oprichtten, gaat ook na hun dood al decennia lang door. Nu duikt Puma met en Adidas Samba-concurrent onder de prijs van de populairste sneakers van het afgelopen jaar. Check de Star OG.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar voor mensen die niet met de trend mee willen gaan, maar stiekem toch ook weer wel.

Puma Star OG

Die trend is de platte sneaker, die het al enige tijd wint van de dad shoe, al zie je ze beide veel. Nieuw is in ieder geval de Star OG, het Puma-equivalent van de Adidas Samba. Zo af en toe komt dit model weer opzetten en dit lijkt de beste timing ooit.

puma star og nieuwe sneakers goedkoper dan adidas samba
(Afbeelding: Puma)

De Star OG, ook bekend als Puma Indoor, kwam halverwege de jaren 80 voor het eerst uit en was een universele indoortrainingsschoen geschikt voor verschillende sporten. Net als de Adidas Samba, al was die vooral voor voetbal bedoeld.

Met een stevige, gebogen tussenzool, robuust leren bovenwerk en fijne afwerking in de neus- en hielstukken was de schoen aantrekkelijk voor atleten van toen en voor casual dragers van vandaag. De nieuwe sneakers zijn nu voorzien van hoogwaardig leermateriaal op de basis en nubuck-overlays. Je koopt ze nu voor 109,95 euro. Dat is een tientje minder dan de goedkoopste editie van de eeuwige rivaal.

Adidas Samba-sneakers

Loop je toch het liefst mee met de meute en ook nog op dezelfde sneakers? Dan moet je de Adidas Samba kopen. Check bijvoorbeeld deze stijlvolle JJJJound-collab.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.