Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 5 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Albert Heijn knalt korting op álle wijn met bubbels: de top 3

Mousserende wijn is iets duurder dan gewone wijn, dus er valt deze week extra veel korting te pakken bij Albert Heijn. Alle flessen met bubbels zijn in de aanbieding, met de tweede fles voor de halve prijs.

In de week dat Albert Heijn een jacuzzi met 150 euro korting in de folder heeft staan, gooit men ook het hele assortiment mousserende wijn in de aanbieding. Toeval, of hopen ze dat klanten bij hun jacuzzi ook meteen een fles bubbels kopen (of andersom)?

Er zit veel kwaliteitsverschil in prosecco, champagne en andere mousserende wijnen binnen de supermarkt. Met behulp van Vivino en Hamersma scheiden we het kaf van het koren. We zetten alle mousserende wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3, gebaseerd op de beoordelingen van Vivino en in de Grote Hamersma.

Beste wijn met korting bij Albert Heijn – week 23

Iedere week zetten we de beste wijn in de aanbieding bij Albert Heijn in een top 3. Dit doen we met behulp van de score in de Grote Hamersma (een score van 1 tot 10) en die van Vivino (een score van 1 tot 5). Dit is deze week de top 3 van wijn met korting.

1. AH Excellent Selectie Brut

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 7,99 euro, twee voor 12 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Deze droge prosecco uit Italië is gemaakt van de glera-druif en valt onder de categorie spumante, die meer bruist dan een frizzante. Lekker bij een salade of zalm. ‘Fatsoenlijk en keurig,’ zegt Harold Hamersma over deze prosecco. ‘Zacht appelig, partje peer en prettig droog in de afdronk’. 2628 hobby-sommeliers op Vivino geven deze prosecco een gemiddelde score van 3.6 – en daar is niks mis mee!

2. Codorníu Clasico Cava Brut

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 7,99 euro, twee voor 12 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 8

Deze cava brut komt uit de streek Penedes in Spanje. Hij heeft mild bruisende belletjes en is lekker bij allerlei hapjes, van bitterbal tot toast met zalm. Harold Hamersma proeft ‘granny smith, groene kruiden, amandelbitters, gedroogd geel fruit en citrus.’ Een 8 is het verdict. Op Vivino geven 274 gebruikers een gemiddelde score van 3.6. Samen komt dit neer op precies dezelfde score als de nummer 1, maar omdat de nummer 1 op grofweg tien keer zoveel beoordelingen is gestoeld, bevelen we die nét iets meer aan.

3. Terra Viva Prosecco Doc

Supermarkt: Albert Heijn
Prijs: één voor 7,49 euro, twee voor 11,25 euro
Vivino-score: 3.6 uit 5
Grote Hamersma-beoordeling: 7,5

De prosecco op nummer 3 is biologisch en wordt zonder bestrijdingsmiddelen gemaakt. Hij verschijnt in een leuke lichtgroene fles met bloemetjes en bijtjes op het etiket. Dit keer hebben we te maken met een frizzante – minder bruisend dus dan de spumante op nummer 1. Verder smaakt hij droog en fris en is hij lekker met vis. ‘Even door de zure appel heen drinken is niet erg, want frist op,’ aldus Hamersma. Hij vervolgt: ‘En een sappig bittertje moppert niet dat ie als laatste komt. Prima in orde weer.’ Daar zijn de wijnliefhebbers van Vivino het mee eens. Zij geven voor de derde maal dit artikel de prima score van 3.6 op basis van 1078 recensies.

Wijn met korting, maar geen wijnkenner? Vivino biedt uitkomst

Vivino is een goed hulpmiddel als je niet heel veel verstand van wijn hebt, maar toch een lekkere fles wil meenemen bij Albert Heijn. Er is een app, maar je kunt ook gewoon de naam van de wijn + Vivino googelen. De score op een schaal van 5 is een goede graadmeter en meestal is hij in lijn met de professionele beoordeling van Harold Hamersma.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.