Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 2 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Gelekte video Doctor Strange laat droom van Marvel-fans uitkomen

Vanaf woensdag draait Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de Nederlandse bioscopen. Marvel-fans kunnen zich gaan opmaken voor een bizar verhaal waarin alles mogelijk is. Zelfs de terugkeer van een karakter dat zijn debuut maakte in één van de slechts Marvel-films ooit. Hij wordt echter wel gespeeld door de acteur waar fans al jaren om vragen.

⚠️Waarschuwing! Dit artikel bevat (mogelijke) spoilers!⚠️

Doctor Strange in the Multiverse of Madness belooft één van de meest bizarre Marvel-films tot nu toe te gaan worden. In eerdere series en films (zoals Spider-man: No Way Home) konden we alvast een beetje wennen aan de multiverse. Die avonturen blijken nu echter niets meer te zijn geweest dan een beetje pootjebaden. Met Doctor Strange in the Multiverse of Madness duiken we pas echt vol in het diepe.

Bekende namen met nieuwe gezichten in Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange en Wanda Maximoff, beter bekend als Scarlet Witch, zetten nu letterlijk de deur naar andere dimensies wagenwijd open. Opeens zijn de mogelijkheden eindeloos en kan Marvel naar hartenlust nieuwe karakters introduceren, maar ook oude karakters laten terugkeren. Al dan niet in een nieuwe vorm (lees: gespeeld door een andere acteur).

Dat gaat, als deze gelekte bewegende beelden echt zijn, zeker gebeuren. In de korte video zien we het live-action debuut van Captain Carter, Maria Rambeau als Captain Marvel en de terugkeer van twee karakters uit verguisde films en series. De eerste is Black Bolt. Een superheld die we kennen uit Marvel’s Inhumans. Een Marvel-serie die niet bepaald goed ontvangen werd.

John Krasinski als Reed Richard a.k.a. Mister Fantastic

Wie deze rol op zich gaat nemen, is niet helemaal te zien. Dit zou dus Anson Mount kunnen zijn, die ook de rol speelde in de serie. Over het vierde karakter dat we zien in de gelekte beelden bestaat geen twijfel over wie deze gaat spelen. John Krasinski gaat in Doctor Strange in the Multiverse of Madness zijn debuut maken als Reed Richard. De frontman van de Fantastic Four.

Reed Richard zagen we in de recente geschiedenis al drie keer eerder op het witte doek. In 2005 en 2007 nam Ioan Gruffudd deze rol op zich. Beide films konden niet op goede kritieken rekenen. Ook een remake uit 2015, waarin Miles Teller de hoofdrol speelde, is er eentje om snel te vergeten. Marvel hoopt dat driemaal scheepsrecht is en komt nu met John Krasinski op de proppen.

Marvel laat droom van fans eindelijk uitkomen

Dat de John Krasinski, die we vooral kennen als Jim uit The Office, de frontman van The Fantastic Four gaat spelen, werd al lange tijd gehoopt. Volgens veel fans is hij de ideale acteur voor deze rol. Nu lijkt het erop dat de studio geluisterd heeft naar de fans, gezien zijn aanwezigheid in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Althans, als de beelden echt zijn.

Dr. Strange-trailer toont een onmetelijk grote Marvel-entiteit

Het definitieve antwoord laat gelukkig niet lang meer op zich wachten. Vanaf aankomende woensdag (4 mei) draait Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de Nederlandse bioscopen. Woon je toevallig in Saoedi-Arabïe, dan heb je pech. De film gaat daar niet verschijnen, en je kunt vast wel raden waarom…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.