Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt deze zeer dubieuze Tesla Model X

De Nederlandse overheid verkoopt weer een dubieuze auto via de website van Domeinen Roerende Zaken. Ditmaal een Tesla Model X.

Om verschillende redenen worden er veel auto’s in beslag genomen. Het grootste deel hiervan is niet echt de moeite waard, maar er zitten soms prachtige pareltjes tussen. Wij nemen het aanbod van het Ministerie van Financiën af en toe onder de loep. De auto’s worden online aangeboden via de website van Domein Roerende Zaken. Hier kan er geboden worden op de auto’s. Bied je genoeg? Dan kun je de auto ophalen.

Onbekend om welke uitvoering het gaat

De Tesla Model X bij de overheid komt uit Litouwen. Onbekend is om welke uitvoering het gaat. De auto komt uit 2016 en is dus een van de vroegere modellen.

Tesla Model X, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Stel het is de sterkste Tesla Model X van 2016, de P90D Signature Performance, dan heeft de EV een 90 kWh accupakket waarmee je zo’n 450 kilometer ver moet komen. De nul-naar-honderd-sprint legt de SUV af in 3,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

Tesla Model X, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

De elektromotoren leveren in dit geval 532 pk en 967 Nm aan koppel. Echter, het is de vraag om welke auto uitvoering het gaat. Het kan net zo goed de destijds goedkoopste uitvoering zijn: de 60D.

De Tesla Model X bij de overheid

Op dit moment rijdt de auto niet. De advertentie vermeldt dat het voertuig ‘spanningsloos’ is en de ramen en deuren hierdoor niet te openen of sluiten zijn. De stekker van de Tesla Model X is nog ingeplugd. Of de auto ook op te laden is, wijst de advertentie niet uit.

Tesla Model X, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Desondanks heeft de Tesla Model X bij de overheid slechts 11.925 kilometer op de teller staan. Erg weinig voor een auto van 6 jaar oud. Mocht je een gokje willen wagen, of heel handig zijn, er is tot 4 mei 10.00 uur te bieden op de Litouwse bolide.

Tesla Model 3 slaat op hol op snelweg: ‘Schrik van mijn leven’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.