Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Voetbal 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Studio Voetbal brengt heerlijke ode aan meest Haagse Hagenees ooit

Als er één club is die veel culthelden heeft voortgebracht, dan is het wel ADO Den Haag (voorheen FC Den Haag). Van Lex ‘Sexy Lexy’ Schoenmakers en Dick Advocaat tot Tom Beugelsdijk en Lex Immers. Om nog maar te zwijgen over grote namen als Aad Mansveld en Martin Jol. Toch is geen van hen zo Haags als Michel Adam. Terecht dat Studio Voetbal aan hem een ode bracht.

Dit gebeurde gisteravond in de rubriek ‘Eindsignaal’. In het afsluitende onderdeel van Studio Voetbal duikt schrijver Frank Heijnen in de geschiedenisboeken van het voetbal. Hij blikt terug op unieke verhalen die vaak even mooi als tragisch zijn. Dit kan gaan over grootheden die iedereen kent, maar ook over culthelden die de meesten helemaal vergeten zijn.

Studio Voetbal brengt ode aan opper-Hagenees Michel Adam

In die laatste categorie valt ook Michel Adam. Althans, tot november 2020. De meest Haagse Hagenees ooit ging toen viraal na zijn optreden bij Beau. In de talkshow kwam hij zijn mening geven over het vuurwerkverbod. De voormalig speler van ADO Den Haag zat toen in het knalspul en kwam even op plat Haagse wijze vertellen wat hij ervan vond.

Haagse Michel Adam zorgt voor ‘vuâhwerrek’ bij Beau en Twitter ontploft

Met zijn accent, Haagse woordenschat en ouderwetse mat won hij de harten van velen. De tijd was misschien vooruit gegaan, maar Michel Adam is nog steeds die keiharde Hagenees die tussen 1987 en 1998 tegenstanders over de boarding heen trapte. Of zoals Frank Heijnen zegt: “Zijn stijl hield het midden tussen geweldig en gewelddadig. Hij schopte, kneep en sloopte spitsen voor een hongerloontje.”

Met zijn mat in de kerstboom van Adriaansen

Zijn hele leven liep Michel Adam in het shirt van ADO Den Haag. Hij kwam tot 199 duels. Een deel daarvan speelde hij in de welbekende kerstboom-formatie van Co Adriaansen. Ondanks interesse van andere clubs kwam het nooit tot een transfer en dus bleef Michel Adam zijn hele carrière in Den Haag. De stad waar hij nu nog steeds voetbalt.

Het probleem bij Ajax in 2 minuten: Marcel van Roosmalen fileert

Michel Adam is waarschijnlijk de meest Haagse Hagenees ooit en het is dan ook niets minder dan terecht dat Studio Voetbal hem weer even in de spotlight zet. Het zijn dit soort culthelden die het voetbal kleur geven. Het is dus zeker de moeite waard om deze rubriek terug te kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.