Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Sport 12 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je als terreinknecht in de Johan Cruijff ArenA

Aan de grasmat ligt het niet, het erbarmelijke spel dat Ajax week in week uit tentoonspreidt. Het veld in de Johan Cruijff Arena is namelijk al jaren van topniveau. Zien we dit terug in het salaris van de terreinknecht, oftewel de groundsman

Het grasonderhoud in de Johan Cruijff ArenA wordt voor rekening genomen door De Enk Groen en Golf. Recentelijk plaatsten zij een vacature in de zoektocht naar versterking van het team dat de grasmat van Ajax in topconditie houdt – en weer herstelt nadat Bram van Polen er een gat in heeft geschopt. Komt het salaris van een terreinknecht ook een beetje in de buurt van dat van Bram van Polen?

Wat verdient een terreinknecht bij Ajax?

In de vacature van De Enk Groen en Golf wordt geen concreet salaris genoemd. Men verwijst naar de CAO Hoveniers. Hier vinden we zoals verwacht geen hele denderende salarissen. Het startsalaris valt met 2.134,26 euro op basis van 37 uur per week nagenoeg samen met het minimumloon. 

Wel krijg je bij deze specifieke baan bij Ajax allerlei trainingen waarmee je kunt ontkiemen tot een absolute grasexpert. Je leert hoe je moet maaien, hoe je schade herstelt met een kleine hark en hoe je met een zuigmachine het losse en vuile gras verwijdert. Zodra je dit allemaal beheerst, kun je maximaal uitgroeien tot een salaris van 3.596,80 euro bruto.

De functie-eisen als groundsman in de ArenA

Om voor de baan als groundsman bij Ajax in aanmerking te komen, gelden er geen specifieke opleidingseisen. Wel wordt er ‘verstand van gras’ gevraagd. Een paar jaar bij de plaatselijke Intratuin op je CV vergroot dus je kansen. Wel is er werk aan de winkel. Waar het veld in de ArenA in 2022/2023 nog samen met de Kuip als beste van de Eredivisie werd beoordeeld, zakte het dit jaar af naar de zesde plek.

Geen ervaring met gras, maar wel met lesgeven? Mooi, want daar kun je veel meer mee verdienen. Althans, niet op een middelbare school, maar wel als docent bij Defensie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.