Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het probleem bij Ajax in 2 minuten: Marcel van Roosmalen fileert

Marcel van Roosmalen heeft tijdens zijn rubriek Korte Corner in Studio Voetbal zijn licht laten schijnen op Ajax. Lijdend voorwerp: algemeen directeur Edwin van der Sar.

Soms heb je Marcel van Roosmalen even nodig om de boel te duiden. Dan ben je in twee minuten klaar, en hoeft er daarna ook niets meer over gezegd te worden. Iedereen heeft zo zijn mening over het schandaal binnen Ajax, ontstaan na het grensoverschrijdende gedrag en bijbehorende dickpics van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Niemand zal het zo raak verwoorden als in deze Korte Corner.

Marcel van Roosmalen over Edwin van der Sar

“Tot vanmiddag wist ik niet wat een dickpic was”, begint Van Roosmalen zijn Korte Corner in Studio Voetbal. “Nu weet ik het. Heel lang, bijna twee meter, en aan de zijkanten plukjes grijs haar.”

Aanleiding was het eerste interview van Edwin van der Sar sinds het vertrek van Marc Overmars. Een voorbeeld voor alle communicatieopleidingen van hoe het niet moet. Net als dat eerdere persbericht over ‘de beste technisch directeur die Ajax heeft gehad’. En zoveel andere beleidsbepalingen waarbij het moreel kompas in de broekzak werd gelaten.

‘Ajax blijkt geen voetbalclub, maar een gesticht’

Van der Sar gaf een warrig en gevoelloos verhaal voor de camera’s van de NOS, waarin hij data door elkaar heen haalde en geen enkele duidelijkheid schiep. “Waar doe ik het nog voor, dacht hij. Het antwoord: hij doet het om Ajax nog verder naar de klote te helpen. Ajax blijkt geen voetbalclub, maar een gesticht”, bromt Van Roosmalen verder in de Korte Corner.

korte corner, marcel van roosmalen, studio voetbal, edwin van der sar, ajax
De Korte Corner van Marcel van Roosmalen (KLIK HIER OM DE VIDEO TE KIJKEN)

Van Roosmalen legt de vinger op de zere plek, en drukt die nog even goed verder in de al zo pijnlijke wond. Droog somt hij op hoe de ‘bijna twee meter lange dickpic met grijze plukjes haar’ misstap na misstap begaat, zowel in zijn eerste interview als in het algemene beleid van Ajax. ‘Verban Van der Sar naar Qatar’.

Korte Corner terugkijken

In de videocolumn komt dit allemaal natuurlijk raker naar voren dan in geschreven tekst. De woorden van Van Roosmalen zijn natuurlijk dik aangezet, maar niet vaak was een column zo on point. Ook als Ajax-liefhebber kun je hier nog weinig tegenin brengen. Bekijk de Korte Corner HIER terug.

Ook interessant: deze videocolumn van Marcel van Roosmalen, over Veronica Inside.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.