Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Marcel van Roosmalen fileert Veronica Inside in laatste uitzending

De laatste uitzending van Veronica Inside zit erop. Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp krijgen een nieuw programma en het leek de redactie leuk om Marcel van Roosmalen het slotwoord te geven. En dat weet je dat er niemand gespaard wordt.

Tijdens De Oranjezomer, het dagelijkse programma van de heren rond het EK voetbal en de Olympische Spelen in 2021, was Marcel van Roosmalen al regelmatig te zien met een gesproken column. Ook toen schroomde hij niet het programma en de mensen aan tafel af te fakkelen. Nu deed hij er nog eens een schepje bovenop.

Marcel van Roosmalen fileert Veronica Inside

“22 jaar lang onvoorbereid lullen over voetbal. Met grappen over poep, plas, seks, minderheden en het uiterlijk van anderen bleek een succesformule”, begint de columnist treffend tijdens de laatste uitzending van Veronica Inside. “Er is hier aan tafel televisiegeschiedenis geschreven door mensen die niet met mes en vork kunnen eten”, vervolgt hij. En zo gaat dat bijna 4 minuten lang door.

Hoe treffend de column ook is, Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp behoren tot een select gezelschap op televisie dat over zelfspot beschikt. Tijdens de monotone gehaktmolen van Marcel van Roosmalen schoten ze dan ook hard in de lach, tot tranen toe.

Op naar VI Vandaag

Marcel van Roosmalen sluit zijn column af met een vooruitblik op VI Vandaag, een dagelijkse talkshow met hetzelfde trio als in Veronica Inside. “Inmiddels denk ik: virus, kom ons maar halen. We gaan niet alleen dood, we willen dood. Van ellende. Kijk niet, het wordt huilen. VI Vandaag wordt verschrikkelijk.”

VI Vandaag is vanaf maandag 10 januari iedere werkdag te zien op SBS6. Waar Veronica Inside een voetbalprogramma was, al was daar de laatste jaren nog weinig van over, praten de heren in de nieuwe talkshow over een breder scala aan onderwerpen. Daarbij worden dagelijks verschillende gasten uitgenodigd. Hans Kraay, Johan Boskam en Wim Kieft verhuizen niet mee. Lees hier meer over de nieuwe talkshow.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.