Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden Harry Potter-special, nu mét Daniel Radcliffe

Er was al een kleine teaser, nu is er een volledige trailer van Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Bekijk de eerste beelden voor jouw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid nostalgie.

Tijdens de teaser zag je alleen wat silhouetten en een brief die op de post ging. Maar deze trailer is inclusief Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger) en de rest van de cast.

Trailer: de reünie van Harry Potter

De reünie is een korte film, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts genaamd. De tovenaarsleerlingen van weleer keren terug voor een reünie. Er zijn korte scènes opgenomen op het treinstation en Zweinstein (Hogwarts). Maar er wordt vooral teruggeblikt aan de hand van interviews met de cast en crew.

En dat was nogal een cast, waarvan de meesten te zien zijn in de nieuwe Harry Potter-special. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zijn slechts het topje van de ijsberg. Verder werkten onder anderen Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch en Ian Hart mee aan de special. Het is een emotioneel weerzien tussen de acteurs, met een traan en een lach.

Geen J.K. Rowling

De special is gemaakt ter ere van het 20-jarige bestaan van de filmreeks over de avonturen van tovenaarsleerling Harry Potter. De verhalen zijn gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling. Zij wilde overigens niet meewerken aan de film en is de grote afwezige. De reden voor haar afwezigheid is vermoedelijk de rel rond haar vermeende transfobische uitspraken.

De eerste film, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, ging eind 2001 in première. Deze reünie verschijnt op 1 januari 2022 op HBO Max. Wanneer de special in Nederland verschijnt, is ons niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.