Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Hier zijn de eerste beelden van de Harry Potter-special met originele cast

Streamingdienst HBO Max heeft de eerste beelden gedeeld van de aankomende Harry Potter-special. Het gaat om een korte film over de re├╝nie met de originele cast.

Jawel, Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) en Emma Watson (Hermione Granger) keren terug in de fantasiewereld die begin deze eeuw zoveel mensen heeft beroerd.

Eerste teaser nieuwe Harry Potter-film

In de teaser zie je, zoals we het inschatten, Hermione Granger onder de krant Daily Prophet vandaan komen. Op de voorpagina zie je dat er een re├╝nie is aangekondigd. ÔÇśHogwarts welcomes back alumni.ÔÇÖ

De korte film heet Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts en daarin keren de tovenaarsleerlingen terug voor een re├╝nie. De special is gemaakt ter ere van het 20-jarige bestaan van de filmreeks, die gemaakt is op de boeken van J.K. Rowling. De eerste film, Harry Potter and the PhilosopherÔÇÖs Stone, ging eind 2001 in premi├Ęre.

Originele cast, maar ├ę├ęn grote afwezige

Naast Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson is er nog een rits acteurs uit de originele Harry Potter-films te zien. Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Ian Hart en dan kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar er is ├ę├ęn grote afwezige rond het project Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Geestesmoeder J.K. Rowling is wel gevraagd, maar werkt niet mee aan de korte film en re├╝nie. Wel is er archiefmateriaal van J.K. Rowling (interviews) in de special te zien, maar geen nieuw geschoten materiaal. Volgens verschillende media is de reden voor haar afwezigheid de rel rond haar vermeende transfobische uitspraken. Lees daarover meer in dit artikel.

20th Anniversary: Return to Hogwarts op HBO Max

De nieuwe special is geen film zoals de voorgaande klassiekers in de reeks. In de sferen van Hogwarts (Zweinstein) wordt teruggeblikt, aan de hand van interviews en speciaal gemaakte nieuwe sketches. De Harry Potter-special wordt uitgezonden door HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.