Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Shiba Inu werkt aan NFT-game: enorme ‘Token Burn’ verwacht

Shiba Inu heeft plannen voor de metaverse en blockchain-gaming. Deze ontwikkeling zal het aantal tokens in omloop aanzienlijk verminderen. De zogeheten ‘token burn’ kan ervoor zorgen dat de koers weer explodeert.

Met de nadruk op ‘kan’, want als we de laatste weken iets geleerd hebben, is dat crypto-markt niet te voorspellen is. Maar als je uitgaat van het principe ‘minder aanbod leidt tot hogere prijzen’, dan zou door de verwachte ‘token burn’ zomaar eens een stijging in het verschiet kunnen liggen.

Shiba Inu in de metaverse

Shytoshi Kusama, een van de ontwikkelaar achter de Shiba Inu-token, ziet de metaverse als de ‘toekomst van gaming’. Zou Shiba Inu dan een ordinair graantje willen meepikken van de enorme populariteit in de metaverse-sfeer? Niet helemaal. Volgens Kusama spelen ze al veel langer met de gedachte om de overstap naar gaming te maken. Een andere Shiba Inu-oprichter, genaamd Ryoshi, zou hier al geruime tijd over nadenken.

Hoewel Kusama enthousiast wordt van de mogelijkheden van een digitaal universum, geldt dat niet voor de manier waarop Facebook met ‘Meta’ het metaversum benadert. Dit alles heeft te maken met de eerdere privacy-schandalen van de techgigant. “Ik geloof dat de ‘metaverse’ meer is dan een manier om persoonsgegevens te ontfutselen, het moet echte waarde bieden aan gebruikers en om dit te bereiken is een bepaalde basis nodig voorafgaand aan de release van de technologie”

‘Token burn’ na SHIB NFT-game

Het Shiba Inu-team heeft de hulp ingeschakeld William David Volk, voormalig VP of technology van Activision. Samen met Volk wil SHIB een play-to-earn NFT-game ontwikkelen. De werknaam van deze game staat bekend als ‘Oshiverse’ en de game zal vooral bedoeld zijn voor iOS- en Android-gebruikers. Daarnaast gaat SHIB een samenwerking aan met een AAA game-ontwikkelaar. Om welke game-studio het precies gaat, mag nog niet naar buiten worden gebracht.

De verwachting is dat de vergoedingen die worden gegenereerd door in-app gekochte games zullen leiden tot het ‘verbranden’ van Shiba Inu-tokens. Een ‘token burn’ klinkt misdadig, maar is waarschijnlijk juist positief voor de Shiba Inu-koers. Minder tokens in omloop leidt over het algemeen tot een hogere waarde.

Verwachting Shiba Inu-koers

Of de Shiba Inu-koers weer een flinke stijging gaat doormaken is nog maar de vraag. De crypto-industrie likt nog altijd de wonden na de enorme koersdaling van afgelopen week. Anderzijds bereikte Shiba Inu afgelopen week een mooie mijlpaal met meer dan 1 miljoen SHIB-holders en lijkt er geen maat te staan op de populariteit en groei van de meme-coin. Al is Shiba Inu met alle nieuwe plannen het meme-stigma misschien wel ontgroeid.

35-jarige magazijnmanager dankzij Shiba Inu-crypto met pensioen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.