Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat zit achter de krankzinnige koersstijging van Shiba Inu?

Na Dogecoin zijn nu alle ogen gericht op Shibu Inu. Jawel, de Japanse rashond die staat afgebeeld op Dogecoin heeft sinds augustus 2020 een eigen cryptomunt. Nog zo’n meme coin. Zitten we daar wel op te wachten? De populariteit uitgelegd.

De zelf uitgeroepen ‘dogecoin killer’ is enorm populair onder crypto-beleggers. Wie een jaar geleden 100 euro in Shiba Ina investeerde, is nu dubbel en dwars binnen met een vermogen van 28 miljoen euro. Een krankzinnige stijging van 28 miljoen procent. En afgelopen weekend haalde de token wéér een record.

Waarom stijgt de Shiba Inu koers zo hard?

Een aantal factoren dragen bij aan het enorme succes van Shiba Inu. Dit zijn de 3 belangrijkste.

1. Elon Musk

Het was wederom Elon Musk, die met zijn invloedrijke twitteraccount de gemoederen in cryptoland bezighield. De koers van Shiba Inu schoot als een raket omhoog, nadat hij begin oktober deze foto twitterde met daarop zijn nieuwe Shiba Inu-pup, ‘Floki Frunkpuppy’. Geweldige naam trouwens.

Het is niet de eerste keer dat Elon Musk voor een domino-effect zorgt met zijn cryptische crypto-tweets. Enkele maanden geleden haalde hij nog de woedde van Bitcoin-fans op zijn hals. Out of the blue besloot hij dat Tesla de digitale munt Bitcoin niet langer als betaalmiddel zou accepteren door de negatieve impact van Bitcoin-mining op het milieu. Dat was nog voor de recente recordkoers.

2. Generatie Z investeert

Jonge investeerders voelen zich aangetrokken door Shiba Inu. Dat een meme coin door sommigen ook wel shitcoin wordt genoemd, maakt voor deze generatie weinig verschil. De lol van het investeren, de hype eromheen en het grote aantal influencers dat de coin probeert te shillen is meer dan genoeg.

3. Geruchten

Geruchten doen het altijd goed in cryptoland. “Buy the rumour, sell the news”. Begin oktober verdubbelde Shiba Inu in waarde. Speculatie over een whale die voor 44 miljoen dollar tokens kocht, was het startschot voor de flinke stijging in waarde.

speculeren crypto
(Afbeelding: Unsplash)

Gaat Shiba Inu naar 1 dollar?

Toch heeft Shiba Inu nog een lange weg te gaan. Op het moment van schrijven is Shiba 0.00003898 dollar waard. De mijlpaal van 1 dollar is nou niet direct binnen handbereik, maar niets is onmogelijk in cryptoland. Zeker niet als het twittergeweld van Elon Musk weer losbarst.

Voordat je al je zuurverdiende centen op het spel zet, is een stukje extra kennis geen overbodige luxe. Meer over potentiële valkuilen voor beginnende crypto-investeerders, lees je hier.

Hoe de nietsvermoedende hond van Elon Musk koersen doet schommelen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.