Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-serie Ahsoka onthult terugkeer Skywalker-legende

In de aankomende Star Wars-serie Ahsoka keert een legendarische acteur uit de Skywalker-saga terug. Jawel, net als in Obi-Wan Kenobi is ook hier Hayden Christensen te zien als Darth Vader. Dat meldt The Hollywood Reporter.

In Star Wars: Episode II en III is Anakin Skywalker kind af en wordt hij gespeeld door Hayden Christensen. In deze films wordt de in potentie krachtigste Jedi ooit opgeleid door Obi-Wan Kenobi. We weten allemaal hoe dat uiteindelijk afliep. Disney+ brengt Darth Vader nu weer volledig terug.

Hayden Christensen als Darth Vader in Ahsoka

Ahsoka is de aankomende Star Wars-serie op Disney+ over de gelijknamige Jedi, gespeeld door Rosario Dawson. Het personage werd aanvankelijk bedacht om te illustreren hoe Anakin Skywalker (Hayden Christensen) zich ontwikkelt van de ongedisciplineerde Padawan in Star Wars: Episode II tot de meer gereserveerde Jedi Knight in Episode III. Door Anakin de verantwoordelijkheid te geven over een Padawan, werd hij gedwongen om voorzichtiger en verantwoordelijker te worden.

ahsoka, hayden christensen, anakin skywalker, darth vader, obi-wan kenobi, ewan mcgregor
Hayden Christensen als Anakin Skywalker, op weg naar de dark side (Afbeelding: Lucasfilm)

Het aanvankelijke idee kwam niet tot uiting in de films, maar wel ongeveer in de animatieseries en -film. In Star wars: The Clone Wars is Ahsoka Tano, zoals de volledige naam van de Jedi luidt, een leidend personage. In The Mandalorian is ze, gespeeld door Rosario Dawson, voor het eerst in live-action te zien. En nu komt er dus een standalone serie op Disney+.

2022 wordt een heerlijk Star Wars-jaar op Disney+

Waarschijnlijk is Hayden Christensen in de nieuwe serie te zien in flashbacks. Ahsoka speelt zich namelijk vijf jaar na de zesde Star Wars-episode Return of the Jedi (1983) af. In dat deel overlijdt Darth Vader.

Veel over het plot van de nieuw serie op Disney+ is nog niet bekend. Wel staat als een paal boven water dat 2022 een briljant Star Wars-jaar wordt op Disney+. Naast Ahsoka verschijnt er nog een rits films en series. Een daarvan is Obi-Wan Kenobi, waarin Hayden Christensen ook al terugkeert als Darth Vader. Bekijk hier het volledige overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.