Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe de nietsvermoedende hond van Elon Musk koersen doet schommelen

Elon Musk heeft een foto van zijn hond, een Shiba Inu, gedeeld. Dat nieuws zouden we in een normale wereld niet brengen, ware het niet dat we nu middenin het krankzinnige crypto-tijdperk zitten. Memecoins rijzen de pan uit, met Dogecoin voorop.

Dat de crypto-wereld totaal gestoord is, wat het natuurlijk ook wel leuk maakt, is geen nieuws. Toch word je iedere keer weer verrast. Door de grote invloed van Elon Musk op bepaalde koersen, bijvoorbeeld.

Hond Elon Musk maakt crypto-wereld gek

Afgelopen maandag was het dierendag, dus deelde Elon Musk op Twitter een foto van zijn puppy op een Tesla, met het bijschrift ‘Floki Frunkpuppy’. Niets menselijks is ‘s werelds meest vermogende man vreemd. Zijn hond is een Shiba Inu, en laat dat nou net het symbool zijn van Dogecoin.

Dogecoin was ooit een grap, maar is op weg een betrekkelijk serieuze token te worden. Na de hondenfoto van Elon Musk schoot de waarde van de crypto volgens CoinDesk in 24 uur tijd met 8% omhoog. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt door toedoen van de Tesla en SpaceX-CEO.

Memecoins als Shiba Inu rijzen de pan uit

Maar niet alleen Dogecoin steeg na de Twitter-foto met de hond van Elon Musk. Zo maakte Shiba Inu, een parodie op Dogecoin, volgens Business Insider een sprong van 50%. Het gaat hier echter om een memecoin. Investeren doe je hierbij niet om geld te verdienen, maar voor de lol. De crypto is zo’n 0,0000132 dollar per munt waard.

Dan is er ook nog de memecoin Floki Inu. Jawel, die is geïnspireerd op de nietsvermoedende hond van Elon Musk. Ook deze crypto zag volgens NewsWeek een grote piek na de foto van de jonge Shiba Inu.

Beangstigende invloed

Goed, dit is nog grappig. Maar het is natuurlijk best beangstigend wat de invloed van tech-miljardairs en andere beroemden is op de digitale financiële markt. Toch kan Bitcoin uiteindelijk leiden tot wereldvrede, meent Twitter-CEO Jack Dorsey. Saillant detail: niet ver voor die uitspraak kocht hij met Square, een ander bedrijf van hem, voor 50 miljoen aan Bitcoin. Lees daarover meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.