Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Operation Mincemeat: oorlogsfilm komt Nederland veroveren met topcast

Maak kennis met de eerste trailer voor Operation Mincemeat. Een oorlogsfilm over een waargebeurde operatie die het tij van de Tweede Wereldoorlog wist te keren. Binnenkort in de Nederlandse bioscopen!

Van het geheime leger van Winston Churchill tot één van de beste oorlogsfilms van de afgelopen jaren: Netflix heeft in het oorlogsgenre vooral de afgelopen weken een hoop topfilms toegevoegd.

Operation Mincemeat

Maar ja, nu de bioscopen weer open zijn kijken we vooral uit naar de oorlogsfilms die je daar kunt checken. Op het witte doek, het grote scherm, en met geluid waar je thuis alleen van kunt dromen.

Gelukkig is binnenkort ook in de bioscopen een oorlogsfilm van formaat te checken. Dan hebben we het over Operation Mincemeat, een film met Colin Firth en Matthew Macfadyen in de hoofdrol.

Onwaarschijnlijke oorlogsmissie

De oorlogsfilm vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige missie die in 1943 uitgevoerd werd. Een geheime operatie waarmee twee Britse inlichtingenofficieren het tij van de Tweede Wereldoorlog hoopten te keren.

Hoe? Door een van de meest onwaarschijnlijke geheime agenten in te schakelen: een dode man. Hun plan? Een overleden man een nieuwe identiteit geven en hem met een aktetas vol neppe invasieplannen in de buurt van de nazi’s installeren.

Het klinkt absurd, maar Operation Mincemeat heeft uiteindelijk een grote rol gespeeld in de overwinning van de geallieerden.

Topcast én regisseur

Onlangs kregen we al de eerste stills van Operation Mincemeat te zien, nu is er ook een spectaculaire eerste trailer te zien. Colin Firth en Matthew Macfadyen spelen de twee inlichtingenofficieren waar de film om draait: Ewen Montagu en Charles Cholmondeley.

Verder bestaat de cast onder andere uit Kelly Macdonald (Line of Duty, Boardwalk Empire), Penelope Wilton (Downton Abbey), Johnny Flynn (Emma), and Jason Isaacs (Harry Potter, Peter Pan).

De regie is in handen van John Madden, de 72-jarige regisseur die je kunt kennen van Shakespear in Love en Miss Sloane. Ook niet de minste naam dus.

Nederlandse bioscopen en meer

Operation Mincemeat komt uit op 7 januari en wordt naar de bioscopen gebracht door Warner Bros. In Nederland kunnen we al op 6 januari de oorlogsfilm in de bioscopen gaan checken. Opvallend genoeg heeft Netflix de distributierechten voor Noord-Amerika opgekocht. Wie weet komt de film uiteindelijk ook hier naar de streamingdienst.

Check terwijl we op meer nieuws wachten ook vooral het gelijknamige boek van Ben Macintyre, een auteur die waargebeurde oorlogsoperaties tot leven weet te brengen alsof het filmische thrillers zijn. Verslavend en reuze interessant. Of stream de onderstaande oorlogsfilms:

Nu op Netflix te streamen: 10 brute actie en oorlogsfilms (met IMDb-score)

Operation Mincemeat: oorlogsfilm komt Nederland veroveren met topcast
🔥 (Afbeelding: Warner Bros.)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.