Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 aug 2021
Leestijd: 5 minuten

Nu op Netflix te streamen: 10 brute actie en oorlogsfilms (met IMDb-score)

Weet je niet welke film je op Netflix wilt kijken? We zetten tien ijzersterke actie- en oorlogsfilms op een rijtje die je niet teleur gaan stellen. Inclusief IMDb-score!

Het is soms lang zoeken tot je tussen alle Originals door wat films van derde partijen kunt vinden. Laat staan goede films met een hoge score op bijvoorbeeld IMDb.

Actie- en oorlogsfilms op Netflix

We helpen je een handje door tien ijzersterke actie- en oorlogsfilms op een rijtje te zetten die je nu kunt streamen op Netflix. Veel kijkplezier! Deze films gaan je niet teleurstellen.

Mad Max: Fury Road

In een desolaat woestijnlandschap, het Wasteland, trekt Mad Max rond. Hij opereert in zijn eentje, er volledig van overtuigd dat hij enkel op die manier kan overleven. Alles verandert echter wanneer hij de groep van Furiosa ontmoet, die in een oorlogsvoertuig op de vlucht zijn voor de tiran Immortan Joe. Zijn bendes jagen op Furiosa en haar bemanning, met een spectaculaire Road War als resultaat. Het personage van Charlize Theron krijgt haar eigen spin-off, dus dit is de perfecte timing om deze dijk van een film nog eens te streamen. Wat een blockbuster!

IMDb-score: 8.1

Edge of Tomorrow

Tom Cruise speelt de hoofdrol in Edge of Tomorrow, een fantastische verfilming van het boek All You Need Is Kill. Cruise speelt William Cage, een majoor die het in de nabije toekomst ingezet wordt voor een zelfmoordmissie. De aarde dreigt compleet overrompelt te worden door aliens, en het leger zet alles op alles. Al snel sneuvelt Cage… om vervolgens gewoon weer wakker te worden. De beste man zit vast in een zogeheten timeloop. En dan begint het pas echt.

IMDb-score: 7.9

Taken

Vrijwel alle hierop volgende delen en rip-offs vielen tegen, maar de originele Taken is toch echt de moeite waard. Al was het maar om nog eens je geheugen op te frissen waar al die memes vandaan komen. Liam Neeson speelt een voormalig agent van de Amerikaanse geheime dienst. Wanneer zijn dochter ontvoerd wordt zal hij nog een keer in actie moeten komen. Een film die voorbij vliegt, op de positiefste manier mogelijk.

IMDb-score: 7.8

First Blood

Als het aan Quentin Tarantino ligt gaat hij een remake maken van Rambo, met Adam Driver in de hoofdrol. In de tussentijd moeten we het met het origineel stellen. Een ronduit iconische film met een 80’s-sausje dat nooit gaat vervelen. Sylvester Stallone is Rambo, een Vietnam-veteraan die gedesillusioneerd terugkeert naar Amerika. Opeens is hij een buitenstaander die tot overmaat van ramp ook nog eens achtervolgd wordt door een wantrouwige Sheriff. Het resultaat is een oorlog op eigen terrein, van tweehonderd man tegen een moordmachine die niks te verliezen heeft.

IMDb-score: 7.7

Kung Fu Hustle

Kung Fu Hustle is met afstand één van de meest hilarische en absurde actiefilms die je op Netflix kunt streamen. We gaan terug naar het China van de jaren veertig. Een beruchte straatbende heeft bijna de hele stad Canton in handen, behalve een vervallen appartementencomplex. De inwoners daarvan bezitten namelijk ongekende krachten. Kruimeldief Sing wil zich bewijzen en besluit om eens polshoogte te nemen. Fantastische vechtscènes.

IMDb-score: 7.7

300

Gerard Butler speelt Koning Leonidas, die het in de Slag bij Thermopylae opneemt tegen Xerxes en zijn reusachtige leger. Hij heeft slechts driehonderd spartanen tot zijn beschikking. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar heel Griekenland staat achter ze. Een heerlijke oorlogsfilm, misschien wel hét hoogtepunt uit het oeuvre van Zack Snyder voor we hem aan DC kwijtraakten.

IMDb-score: 7.6

Fury

We blijven even in de oorlogsfilms hangen, want Netflix heeft op dat vlak meer te bieden dan enkel 300. Fury gaat over een keiharde sergeant uit het Amerikaanse leger, Wardaddy, gespeeld door Brad Pitt. Hij geeft tijdens de Tweede Wereldoorlog leiding over een vijfkoppige crew. Ook zij hebben een ogenschijnlijk onmogelijke missie voor de boeg: in een tank de kern van nazi-Duitsland binnendringen. Succes!

IMDb-score: 7.6

John Wick 1 & 2

Volgend jaar komt eindelijk de vierde John Wick-film uit. In de tussentijd kun je de achtbaanrit opnieuw beleven, gewoon vanuit huis. De eerste twee films staan namelijk op Netflix. Keanu Reeves speelt John Wick, een voormalig huurmoordenaar voor de Russische maffia die zijn gewelddadige leven achter zich heeft gelaten. Tot alles wat hem lief is hem wordt afgenomen. Het is tijd voor wraak. Keiharde, bloederige wraak. Een dijk van een film die het genre sterk heeft beïnvloed de afgelopen jaren.

IMDb-score: 7.4

Dredd

We pakken ook nog even het superhelden-genre mee. Als je Marvel’s films allemaal wat te zoetsappig vindt, dan ben je het aan jezelf verplicht als de wiedeweerga Dredd te checken op Netflix. Een ondergewaardeerd pareltje uit 2012 met Karl Urban in de hoofdrol. Hij speelt Judge Dredd, een gevreesde straatrechter. Op de straten van Mega City One pakt hij wetsovertreders aan, desnoods door ze te executeren. Marvel, DC, meer van dit soort films alsjeblieft!

IMDb-score: 7.1

The Man from U.N.C.L.E.

We sluiten af met nog een ondergewaardeerde film. The Man from U.N.C.L.E is de perfecte zoethouder terwijl we allemaal wachten tot de volgende Bond-film uitkomt. Guy Ritchie brengt je naar de jaren zestig, het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Een CIA- en KGB-agent worden gedwongen samen te werken om een mysterieuze misdaadorganisatie uit te schakeeln die de balans in de wereld dreigt te verstoren. Met Henry Cavill, Armie Hammer en Alicia Vikander. Heerlijke film!

IMDb-score: 7.3

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.