Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt trailer voor The Witcher-film die sneller komt dan je denkt

Netflix heeft eindelijk een trailer gedropt voor The Witcher: Nightmare of the Wolf, een gloednieuwe avonturenfilm die later deze maand al uitkomt.

De streamingdienst heeft menig veelbelovende fantasy-serie gecanceld. Denk alleen al aan het recentere Cursed, de populaire Original met 13 Reasons Why-ster Katherine Langford in de hoofdrol.

Netflix gaat vol voor The Witcher

The Witcher is gelukkig wél een succesverhaal, ook in de ogen van Netflix zelf. Sterker nog, de streamingdienst gaf al het groene licht voor een tweede seizoen voor het eerste seizoen überhaupt live ging.

Normaliter levert dat een hoger tempo op, maar de pandemie gooide roet in het eten. De productie liep vertraging op, waardoor The Witcher seizoen 2 nu pas 17 december naar Netflix komt.

Gelukkig heeft het bedrijf in de tussentijd niet stilgezeten. Er komt namelijk nog veel meer The Witcher aan, zelfs nog voor seizoen 2.

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Naast een prequel-serie heeft Netflix namelijk ook een animatiefilm op de planning staan. Dan hebben we het over The Witcher: Nightmare of the Wolf. Een must voor elke fan, want de veelbelovende film vertelt de origin story van niemand minder dan Vesemir.

Exact, de mentor van Geralt. De ‘anime’-film wordt gemaakt door de studio achter onder andere de Avatar-serie The Legend of Korra.

Al voor we de volwassen live-action versie van Vesemir gaan ontmoeten in The Witcher seizoen 2, ga je hem al in animatievorm zien. The Witcher: Nightmare of the Wolf komt namelijk al uit op 23 augustus. Nog deze maand dus.

Jonge actieheld

In plaats van de oudere, wijzere mentor die we ook van de games kennen, is Vesemir in Nightmare of the Wolf een jonge, brutale en avontuurlijke actieheld die aan de armoede ontsnapt door monsters te slachten.

In Nightmare of the Wolf krijgt Vesemir zijn pittigste opdracht tot nu toe in de schoot geworpen. De jonge Witcher heeft een angstaanjagend avontuur voor de boeg, want een mysterieus nieuw monster is het koninkrijk aan het terroriseren.

Netflix heeft een gloednieuwe trailer voor de aankomende animatiefilm gedropt. Vesemir wordt in de serie gespeeld door Killing Eve-ster Kim Bodnia. In de animatiefilm wordt zijn stem ingesproken door Theo James.

Unieke voordelen

De trailer maakt in ieder geval duidelijk dat The Witcher-fans op een spectaculair avontuur kunnen rekenen. Animatie biedt de makers de kans om het universum uit te breiden op een manier die in live-action onmogelijk of onbetaalbaar is.

Een voordeel dat The Witcher-producent Lauren Schmidt ook duidelijk gaat benutten. Op naar 23 augustus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.