Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Gerard Butler speelt meedogenloze huurmoordenaar in Copshop

Maak kennis met de eerste spectaculaire trailer voor Copshop, een door Gerard Butler geproduceerde actiefilm over een huurmoordenaar die zichzelf laat arresteren om zijn werk af te maken.

Als Gerard Butler geen hunk speelt in romcoms als P.S. I Love You, dan rent hij rond als koelbloedige actieheld. Denk aan zijn hoofdrol in de Has Fallen-films, maar ook in films als Machine Gun Preacher en natuurlijk 300.

Copshop: Gerard Butler gaat los

Over het algemeen weet de 51-jarige acteur gelukkig wel het niveau te ontstijgen van de soortgelijke films waarmee Bruce Willis op zijn oude dag geld verdient. Die maakt met zijn productiebedrijf keer op keer dezelfde B-film.

Regisseur Joe Carnahan zet duidelijk hoger dan dat in met Copshop, een nieuwe actiefilm met Gerard Butler en Frank Grillo in de hoofdrol. Carnahan kun je kennen van The Grey met Liam Neeson of zijn matige samenwerking met Willis, Death Wish.

De gevangenis in als strategie

Copshop is straattaal voor politiestation, een locatie waar de gelijknamige film zich grotendeels lijkt af te spelen. Butler speelt een huurmoordenaar genaamd Bob Viddick, die de taak heeft om oplichter Teddy Muretto (Frank Grillo) op te sporen.

Teddy’s is hem echter te slim af en besluit zich te laten arresteren om aan de huurmoordenaar te ontsnappen. Hij slaat een lokale politieagent in elkaar en belandt in de gevangenis van een klein stadje. Viddick kan niet achterblijven en doet er alles aan om ook in dezelfde gevangenis te geraken en zo alsnog dichtbij Muretto komen. Ondertussen staat een volgende huurmoordenaar alweer klaar om zijn werk af te maken.

Ook in Nederland

Tijd voor complete chaos vol actie dus. De eerste trailer belooft in ieder geval een spectaculaire actiefilm. Verwacht geen Oscar-materiaal, maar na een jaar met amper nieuwe films is hersenloos doch spectaculair kijkvoer als Copshop precies waar wij trek in hebben.

Copshop is vanaf 9 september in de Nederlandse bioscopen te zien. Scroll vooral ook even door voor de poster!

Rijk worden met Marvel: Spider-Man is nu een NFT

Gerard Butler speelt meedogenloze huurmoordenaar in eerste trailer Copshop
👊 (Afbeelding: Open Road Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.