Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 10 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Leaker geeft update over remake GTA: San Andreas, Vice City en meer

Het lijkt er sterk op dat we terug gaan keren naar de werelden van Grand Theft Auto: San Andreas, Vice City en GTA III.

Alleen al op de Playstation 2 zijn er vijf delen van Grand Theft Auto uitgekomen. Vijf! Ondertussen moeten wij het al acht jaar met GTA 5 doen, zonder singleplayer-DLC, een game die zelfs naar de Playstation 5 en Xbox Series X komt.

GTA 6: duurt laaaaang

Daarmee is Los Santos op drie generaties aan consoles beschikbaar. Zelfs de meest betrouwbare gamingjournalist van dit moment claimt overigens dat GTA 6 op zijn vroegst in 2023 uit gaat komen. Dat zou betekenen dat we het in totaal tien jaar zonder een nieuwe Grand Theft Auto moeten stellen.

Leuk al die steeds grotere, mooiere en uitgebreidere games, maar het leidt dus ook tot enorme ontwikkeltijden. Soms ga je jezelf afvragen of de tijd met simpelere graphics, meer games en meer kleine studio’s die risico’s durven te nemen niet een betere deal was.

GTA 6 locatie onthuld? Rockstar-medewerker gaat fout in volgens fans

GTA: San Andreas komt terug

Maar goed, laten we niet gaan klagen als een stelletje oude mannen. Rockstar Games lijkt namelijk de route gaan kiezen die veel andere studio’s al op lucratieve wijze hebben benut: remakes en remasters.

Een gereputeerde leaker meldt namelijk opnieuw dat de ontwikkelaar aan een remake van Grand Theft Auto: San Andreas (2004) werkt. En daar blijft het niet bij. Ook Vice City (2002) en GTA III (2001) keren naar verluidt terug.

Eerder dit jaar doken al geruchten op dat Rockstar eindelijk in zijn archieven gaat duiken. Sindsdien is dat nieuws vanuit meerdere hoeken aangevuld door vermeende insiders en geruchten.

Het zou om een speciale anniversary collection van de drie klassiekers gaan. Een fantastische zoethouder tot GTA 6 uitkomt, maar sinds eerder dit jaar hebben we niks meer over het veelbelovende project gehoord. Laat staan officieel nieuws.

Betere graphics dan GTA V

Tot nu. Mach1bud, een leaker die op GTAForums al meermaals accurate informatie rondom projecten van Rockstar Games heeft gelekt, kwam deze week namelijk met een update.

Volgens Mach1bud worden de drie games opnieuw opgebouwd binnen de engine van GTA V en GTA Online. Prima graphics dus, maar geen absurd next-gen geweld. Daarvoor zullen we op GTA 6 moeten wachten. Volgens hem ogen de remakes “beter dan GTA V, maar niet zo goed als Red Dead Redemption 2.”

Een andere gebruiker merkte vervolgens op dat Rockstar niet drie remakes binnen een paar jaar kan maken, maar de leaker wuifde die kritiek weg. Mac1bud merkte op dat Rockstar altijd met meerdere studio’s aan projecten werkt, waarschijnlijk dit keer ook met externe ondersteuning.

‘De toekomst wordt unreal

Vervolgens liet de leaker iedereen achter met een mysterieuze conclusie: “Sommige dingen kunnen beter op een bepaalde manier worden gedefinieerd totdat de waarheid wordt onthuld”, concludeerde Mach1bud. “Beschouw mijn woorden voor nu als speculatie. In de toekomst kun je je eigen mening vormen over of de dingen die ik heb gezegd kloppen of niet. De toekomst zal unreal zijn. Vertrouw me daarin. ”

Dat klinkt goed! Neem dit soort nieuws echter voorlopig nog met een gezonde korrel zout. De twintigste verjaardag van GTA III is in oktober, dus waarschijnlijk horen we ergens tegen die tijd iets. Of dus helemaal niks, als dit allemaal onzin blijkt te zijn.

Maar zeg nou zelf: in HD met CJ rondrijden door de wereld van San Andreas, dat zou toch een formidabele zoethouder zijn?

GTA 6 gaat jou waarschijnlijk betalen in Bitcoin (en dat is slecht nieuws)

GTAForums

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.