Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 13 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Geheime code GTA 6 verklapt week van de waarheid

Geheime code én een veelbelovende kwartaalmeeting: komende dagen wordt het spannend voor gamers die naar GTA 6 uitkijken. En zeg nou zelf, voor wie geldt dat nou niet?

De GTA 6-geruchtenmolen draaide in de aanloop naar de onthulling op volle toeren. Fans waren zes maanden na de gelekte beelden nog steeds elk individuele frame aan het analyseren.

Op naar GTA 6

Sterker nog, nu nog steeds ontdekken speurders nog nieuwe details. Het grote publiek is al een stap verder: GTA 6 werd vijf maanden geleden voorzien van een eerste officiële trailer, met daarin de belofte dat het spel ‘ergens in 2025’ uitkomt.

Sindsdien is het wat leaks en absurde geruchten betreft behoorlijk opgedroogd. De echt vrije speculatie is immers niet meer mogelijk; we weten enigszins waar de game over zal gaan en wat de locatie van GTA 6 gaat zijn. Wilde geruchten over bijvoorbeeld locaties in compleet andere landen zijn grotendeels verleden tijd. Toch zijn er nog wel nieuwe details die fervente fans op weten te duikelen.

Geheime code Rockstar Games

Ook afgelopen week was het weer raak, nota bene bij Rockstar Games zelf. Aankomende donderdag, 16 mei dus, staat de volgende earnings call van Take-Two Interactive op de planning. Het moederbedrijf van Rockstar, de ontwikkelaar achter de Grand Theft Auto-reeks. Die timing is zeer belangrijk, want meestal plant de ontwikkelaar grote aankondigingen of trailers vlak voor dergelijke momenten, zodat de hype groeit en aandeelhouders in het bijzonder ook in een positieve bui zijn tijdens het presenteren van kwartaalcijfers.

Het lijkt erop dat de ontwikkelaar ook daadwerkelijk zoiets van plan is. Een handige fan heeft een bot draaien die continu de code van de website van Rockstar Games aan het scannen is, zodat elke aanpassing direct gespot kan worden. Afgelopen week was het raak: een nieuw stukje code van de website verwijst naar de cover art van GTA 6, de voorkant van het doosje dat je in de winkel aanschaft.

GTA 6 Rockstar Screenshots
(Afbeelding: Rockstar Games)

De link die naar het plaatje verwijst, leidt nu nog naar een dode pagina, maar het moge duidelijk zijn dat daar in de nabije toekomst verandering in komt. Hetzelfde geldt voor een nieuwe sectie met screenshots van de game, die nu nog leeg is en enkel te openen is voor bezoekers die in de code duiken. Tot overmaat van ramp stond de screenshot-pagina zelfs even live voor iedereen, maar helaas wel met plaatsvervangende plaatjes.

Kwartaalmeeting zorgt voor nieuws

Lang verhaal kort: er staan aan de achterkant van de website van Rockstar Games een hoop vernaderingen klaar, waarbij men alleen nog maar op een grote groene knop hoeft te drukken om ze door te voeren en dus live te zetten. En zodra dat gebeurt, krijgen we dus de coverart én screenshots van de game te zien. Hoogstwaarschijnlijk is dat ook het moment dat we een exactere releasedatum te horen krijgen en je GTA 6 kunt pre-orderen. 


Als dat feest niet doorgaat, dan krijgen we waarschijnlijk op zijn minst deze week alsnog meer te weten over de opvolger van GTA 5. Uitgever en moederbedrijf Take-Two Interactive heeft namelijk al aangekondigd dat het op 16 mei al haar plannen voor games van FY25 uit de doeken gaat doen. Oftewel, alle games die voor april 2025 uit gaan komen. Daarmee weten we dus donderdag ook meteen of GTA 6 in het voorjaar of later in 2025 komt.

Als we geruchten moeten geloven heb je zelfs geluk als de game in de herfst van volgend jaar gelanceerd wordt. Over GTA gesproken: heb je het eerste soundtrack-nummer van de nieuwe game al gehoord?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.