Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Soundtrack GTA 6 deels gelekt en het is de vrolijkste leak tot nu toe

Na de Tom Petty-evergreen uit de eerste trailer is er een volgende klassieker uit de GTA 6-soundtrack opgedoken op Spotify. Een discohit die in 1979 ook Nederland wist te veroveren en de vrolijkste leak tot nu toe.

Sinds de officiële aankondiging van GTA 6 is de geruchtenmolen hard aan het draaien. Heel hard.

Fans duiken op elk GTA 6-detail

Van de duizendste analyse van de eerste trailer tot vermeende schoonmakers die informatie lekken; vrijwel dagelijks zijn er updates die je het beste met een flinke lading zout consumeert. Soms zit er echter nieuws tussen dat een stuk geloofwaardiger is dan de overige speculatie en zogenaamde anonieme leaks. Deze nieuwe leak is daar een uitstekend voorbeeld van.

Niets ontgaat diehard GTA-fans. De fan-schare van de franchise is zo enorm, dat elke kleine hint op LinkedIn, Twitter of Reddit direct onder een vergrootglas wordt gelegd. Zelfs LinkedIn-posts van voormalig Rockstar-medewerkers worden uitgebreid geanalyseerd.

Discokraker in soundtrack GTA 6

Deze week viel een aantal fans op dat een golden oldie op Spotify opeens van nieuw artwork is voorzien. En wat voor artwork! We hebben het over Ring My Bell, een heerlijke discoplaat waarmee de Amerikaanse zangeres Anita Ward in 1979 ook in Nederland een grote hit scoorde. Met het onderstaande Nederlandse optreden als resultaat.

De bijbehorende afbeelding op Spotify, die je ziet als je naar het nummer luistert, is onlangs veranderd naar het logo van GTA 6. We hebben het hier dus niet over een obscuur nummer van een willekeurige amateur die een foutje maakt of probeert mee te liften op de hype.

Een groot label maakt niet zo’n vreemde, willekeurige fout. De enige fout die hier waarschijnlijk gemaakt wordt, is dat het artwork te vroeg is aangepast. Een fout die overigens ondertussen al is verholpen.

Perfect voor Vice City

Oftewel, de kans is groot dat Ring My Bell onderdeel uitmaakt van de soundtrack van GTA 6, en wellicht zelfs hét nummer van de volgende trailer voor de game gaat zijn, met om die reden nu al het nieuwe artwork. Fans merken op sociale media al op dat Ring My Bell met zijn heerlijke 70’s-vibe perfect bij Vice City en GTA past.

Voorlopig blijft het een kwestie van geduld hebben, maar de kans dat bij deze rook geen vuur hoort, lijkt nihil. Check ook het laatste nieuws over de PS5 Pro, de console die precies op tijd voor GTA 6 uit gaat komen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.