Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 15 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Grote rapper verklapt rol in GTA 6

Autotune-icoon en rapper T-Pain heeft tijdens een livestream zijn mond per ongeluk voorbij gepraat over zijn betrokkenheid bij GTA 6. Een samenwerking die verder gaat dan muziek.

Afgelopen december maakten we eindelijk officieel kennis met GTA 6, de langverwachte opvolger van GTA 5. We hebben er tien jaar op moeten wachten, maar dan heb je ook wat; de eerste beelden toonden een rijke, levende wereld met ongekende graphics. Echt next-gen.

Eindelijk concreet GTA 6-nieuws

Verder weten we nog opvallend weinig over het spel. Ja, de game komt ergens in 2025 uit, maar verder moeten we het vooral hebben van de geruchten en vage leaks die al jaren het internet bezighouden.

Dat soort vermeende onthullingen zijn negen van de tien keer afkomstig van anonieme bronnen op X/Twitter. Vage figuren die vaak ook nog eens uit hun nek blijken te lullen.

Dit keer is er echter nieuws uit een allesbehalve anonieme hoek. De welbekende rapper en autotune-liefhebber T-Pain heeft namelijk een opvallende update gedeeld tijdens een Twitch-stream.

T-Pain verklapt rol GTA 6

Faheem Rashad Najm, zoals hij in het echt heet, legde zijn kijkers tijdens een livestream uit dat hij ooit zeer actief was op de No Pixel-server. Dat is een GTA Online-server waar spelers aan roleplaying doen – de een speelt politieagent, de ander brandweerman, enzovoort. Het echte leven naspelen, inclusief regeltjes en wetten.

Oké, leuk feitje, maar daar bleef het niet bij. T-Pain onthulde namelijk ook waarom hij gestopt is met roleplaying in GTA: “Toen begon ik te werken aan GTA 6, en zeiden ze me dat ik niet meer RP kon doen.”

@jmag.e

#tpain #rapper #gta6 #nopixel #gtarp

♬ original sound – streamerclips

Een onthulling waar Rockstar Games waarschijnlijk allesbehalve blij mee zal zijn. Clips van het moment werden al snel door enthousiaste fans op TikTok, Instagram en Reddit verspreid.

Rockstar en modders: lastige relatie

Volgens de rapper legde het team van Rockstar Games de situatie min of meer uit met een muziekmetafoor: “Weet je, wat als iemand jouw album pakte en het opnieuw opnam – en er meer mensen naar die kopie luisterden.”

Veel roleplaying-servers gebruiken mods om de aangepaste speelervaring mogelijk te maken, en knutselen dus in de code van Rockstar. Zo ontstaat er een levendige spelerswereld buiten de officiële servers van de ontwikkelaar om, waar Rockstar ook geen controle over heeft.

T-Pain sloot zijn anekdote af met het saillante feit dat Rockstar sinds die strenge voorwaarde het moddingteam achter dergelijke roleplaying-servers heeft overgenomen. Blijkbaar ziet de studio achter GTA 6 er dus wel brood in.

Wat gaat T-Pain in GTA 6 doen?

Wat de rapper precies in of voor GTA 6 gaat doen blijft voorlopig een groot mysterie, maar het feit dat hij echt moest stoppen met het spelen op bepaalde servers wijst erop dat het om meer gaat dan enkel het licenseren van zijn hits voor de in-game radiostations.

De 39-jarige acteur is geboren en getogen in Florida, de stad die Rockstar in GTA 6 met Vice City gaat parodiëren, dus ook op dat vlak is de link duidelijk. Het feit dat T-Pain ook nog eens een zo’n grote fan van de franchise is, is dan mooi meegenomen, ook al moest hij blijkbaar zijn hobby inperken. Wordt vervolgd!

De releasedatum van GTA 6

Check ook de vermeende releasedatum van GTA 6, gelekt door een schoonmaker. Of check het laatste nieuws over de PS5 Pro, die precies op tijd voor de volgende Grand Theft Auto uit gaat komen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.