Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 3 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

GTA 6 locatie onthuld? Rockstar-medewerker gaat fout in volgens fans

Een werknemer van Rockstar Games lijkt met een verdachte Instagram-post de locatie van GTA 6 te hebben verklapt. Althans, dat beweren fans.

Ondertussen vliegt GTA 5 nog steeds op absurde wijze over de toonbank, zo blijkt uit de nieuwe verkoopcijfers die moederbedrijf Take-Two Interactive bekend heeft gemaakt.

Gamejournalist brengt slecht nieuws

Onlangs maakte zo’n beetje de meest betrouwbare gamejournalist van de afgelopen tien jaar een einde aan speculatie rondom Grand Theft Auto 6.

Hij wist namelijk te melden dat de opvolger van GTA 5 pas in X uitkomt. Geruchten rondom onthullingen later dit jaar kunnen dus linea recta de prullenbak in.

Eindelijk een solide bron, in plaats van vaag via-via-nieuws. Toch weerhoudt dat fans er niet van om elke onbeduidende update rondom Rockstar Games en GTA met een vergrootglas te bekijken.

GTA 6 verklapt door werknemer?

Zelfs werknemers van de gameontwikkelaar kunnen niet onopgemerkt hun sociale media bijwerken. Zo zorgde Tony Mesones deze week voor ophef met een ogenschijnlijk onschuldige Instagram-post.

Hij is de grote baas bij Rockstar Games als het om soundtracks en muziek gaat. Een belangrijk onderdeel van elke Grand Theft Auto. Van de legendarische muziekstations tot de trailers.

De Amerikaan plaatste een foto van South Beach in Miami, met de tekst: “Who said it would be cold???” Niks aan de hand, zou je zeggen. Maar de tekst, de caption, is geheel roze.

Vice City baby!

De kleur die de Grand Theft Auto Vice City kenmerkte. Van de menu’s in de game zelf tot de posters en promotieafbeeldingen.

Voeg daar aan toe dat Vice City zich afspeelde in een op Miami gebaseerde stad en het feit dat veel geruchten wijzen op een terugkeer naar Vice City in GTA 6 en je hebt een recept voor opgewonden fans. Bovendien tagte Mesones ook nog eens Rockstar Games. Zijn account is verder private, dus de kans is aanwezig dat hij zich onbespied achtte.

Zij zien de in elke andere context onschuldige Instagram-foto als dé bevestiging dat Grand Theft Auto 6 inderdaad terug zal gaan naar Vice City. Nu kan het toch bijna niet anders?

Eindelijk écht GTA 6-nieuws: grote gamejournalist bevestigt plannen

Arme werknemers

Klopt, maar neem dit soort geruchten met een driedubbele korrel zout. Vergeet niet dat medewerkers van Rockstar Games zelf ook GTA-fans zijn. Ook zij kijken waarschijnlijk vol nostalgie terug op GTA Vice City.

Een verwijzing naar die game in de vorm van roze tekst kan dus ook gewoon een stukje passie in plaats van een heilige hint zijn. De arme werknemers kunnen niet eens meer op vakantie gaan zonder dat fans los gaan…

GTA 5 150 miljoen keer verkocht

In de tussentijd zal Rockstar allesbehalve haast hebben om GTA 6 de deur uit te krijgen. GTA 5 blijft geld printen op een absurd tempo. Later dit jaar komt de game alsnog naar de Xbox Series x en de PS5. Ook zonder next-gen vliegt de game alsnog over de toonbank.

Het moederbedrijf van Rockstar Games, Take-Two Interactive, heeft namelijk bekendgemaakt dat er in totaal maar liefst 150 miljoen exemplaren van GTA 5 zijn verkocht. Daarmee is de game goed voor zo’n 42 procent van alle ooit verkocht GTA-delen.

Het momentum is acht jaar na dato dus nog altijd enorm sterk. Spelers blijven instappen en zullen ongetwijfeld ook GTA Online aanslingeren, een modus die al helemaal bergen met geld oplevert dankzij in-game-aankopen. Nee, GTA 6 is allesbehalve noodzaak voor Rockstar en Take-Two, helaas.

GTA 6 gaat jou waarschijnlijk betalen in Bitcoin (en dat is slecht nieuws)

Take-TwoReddit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.