Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de nieuwe top 5 rijkste mensen ter wereld (sorry Jeff Bezos!)

Er is een nieuwe top 5 met rijkste mensen ter wereld. Volgens Forbes is Amazon CEO Jeff Bezos namelijk niet meer de rijkste persoon op aarde. De 72-jarige Bernard Arnault zou hem hebben ingehaald. De Fransman staat aan het roer van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) en heeft volgens Forbes een vermogen van 196.2 miljard dollar (zo’n 165.2 miljard euro).

Hoe ziet de top 5 rijkste personen ter wereld er nu uit? En wie is Bernard Arnault precies?

Wie is Bernard Arnault?

De naam Bernard Arnault is waarschijnlijk minder bekend dan die van andere rijkste mensen ter wereld als Jeff Bezos en Elon Musk. Toch is de Fransman is al jaren de rijkste Europeaan. In 1984 nam Bernard Arnault het moederbedrijf van Dior over. Sindsdien heeft hij zijn luxe-imperium uitgebreid en is hij onder andere eigenaar van Louis Vuitton, Moët, Hennesey en Tiffany’s. In totaal heeft het concern meer dan 4.900 winkels wereldwijd.

bernald arnault
(Afbeelding: AFP/Eric Piermont)

Niet alleen zijn imperium heeft hem plek 1 van de rijkste mensen ter wereld opgeleverd: aan het begin van de coronacrisis besloot hij te investeren in Pfizer en Moderna, en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Overigens doneerde Bernald Arnault ook 5 miljoen euro aan onderzoekers die een medicijn tegen Covid-19 ontwikkelden.

Slecht weekend voor Amazon

Maar de reden dat Bernard Arnault zichzelf nu de rijkste persoon ter wereld mag noemen, komt ook omdat het aandeel Amazon met ruim 7 procent daalde dit weekend. Jeff Bezos heeft een belang van 10 procent in het bedrijf. De dalende koers werd veroorzaakt doordat Amazon vrijdag de kwartaalcijfers presenteerde. Deze waren niet slecht, maar ze kondigden wel aan de vooruitzichten naar beneden bij te stellen. Veel beleggers besloten daarop hun aandelen te verkopen.

Dat Amazon dit weekend een boete van 746 miljoen euro kreeg van de Luxemburgse privacywaakhond CNPD hielp ook niet mee. Bernard Arnault kon daardoor Jeff Bezos als rijkste persoon ter wereld inhalen.

Top 5 rijkste mensen ter wereld

Genoeg over Bernard Arnault, hoe ziet de top 5 van rijkste mensen ter wereld er nu uit? Dit is de top 5 volgens Forbes, inclusief hun vermogen.

  • Bernard Arnault & familie – 196.2 miljard dollar (165.2 miljard euro)
  • Jeff Bezos – 192.6 miljard dollar (162.2 miljard euro)
  • Elon Musk – 184.4 miljard dollar (155.3 miljard euro)
  • Bill Gates – 131.1 miljard dollar (110.4 miljard euro)
  • Mark Zuckerberg – 126.7 miljard dollar (106.7 miljard euro)

In 4 stappen naar 1 miljoen: een 30-jarige selfmade miljonair legt uit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.