Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Daniel Radcliffe bekent wie hij zou willen spelen in nieuwe Harry Potter-films

Warner Bros. komt naar verluidt met nieuwe Harry Potter-series en films voor HBO Max. Maar welke rol zou Harry Potter himself, Daniel Radcliffe, willen spelen in een eventuele reboot?

Daniel Radcliffe heeft met films als Swiss Army Man en Guns Akimbo op zijn minst bewezen dat hij geen one-trick-pony is.

Daniel Radcliffe is Harry Potter

Desalniettemin zal het grote publiek hem voor altijd blijven associëren met de ongekende megafranchise waar hij het gezicht van was en is: Harry Potter. Daar kan geen enkele nieuwe topfilm met hoge IMDb-score en prestigieuze prijzen verandering in brengen.

Terwijl het lot van Fantastic Beasts onzeker is, draait de geruchtenmolen rondom de toekomst van Harry Potter overuren. Warner Bros. heeft naar verluidt ambitieuze plannen voor nieuwe films en series op HBO Max. Een wapenfeit van jewelste in de verhitte streamingoorlog, zeker nu bijvoorbeeld Amazon aan een peperdure The Lord of the Rings-serie voor Prime Video werkt.

Een spin-off van Harry Potter is dan ook een no-brainer. Het is een lucratieve franchise die je niet op de plank laat liggen, mits J.K. Rowling geen roet in het eten gooit.

Reboot

Maar ja, schrik niet, maar Daniel Radcliffe is ondertussen 32 jaar oud. Hij is niet meer dat schattige jongetje uit De Steen der Wijzen.

De Britse acteur was onlangs te gast bij de Happy Sad Confused-podcast, waar hem de hypothetische vraag werd gesteld welke rol hij zou willen spelen in een eventuele reboot.

Stel Warner Bros. gaat het verhaal van Harry Potter opnieuw vertellen, wellicht in serievorm, welke rol zou de 32-jarige acteur dan dit keer willen spelen?

“Ik zou dan waarschijnlijk voor Sirius of Lupos willen gaan. Dat waren altijd de twee personages waarvan ik dacht: ‘Ze zijn geweldig.’ En natuurlijk ook, ik ben duidelijk bevooroordeeld door mijn ervaring met het filmen van die scènes, met die mensen, dat zijn enkele van mijn favoriete herinneringen,” aldus Daniel Radcliffe, Harry Potter himself.

Daniel Radcliffe Harry Potter Reboot
Remus Lupos en Sirius Black (Afbeeldingen: Warner Bros.)

Slecht nieuws voor fans

Theoretische vragen of niet, voorlopig zullen we Radcliffe niet terug zien in een Potter-serie of film. Zelfs de specials die HBO Max op de planning heeft staan voor de twintigjarige (help) verjaardag van de eerste film zullen waarschijnlijk Radcliffe-loos passeren.

De beste man is de rest van het jaar druk met het filmen van verschillende rollen: “Ik ben momenteel in de Dominicaanse Republiek aan het filmen, en dan ga ik het druk hebben met projecten tot het einde van het jaar. Ik weet zeker dat er een soort van feest zal zijn,” zei hij vorige maand, “maar ik weet niet of we bij elkaar komen ofzo. Het spijt me als dat voor mensen een beetje een teleurstelling is.”

Wijze raad van Perkamentus

Voorlopig moeten we het dus met hypothetische situaties en geruchten stellen. Maar, zoals Perkamentus in de films zei, “it does not do to dwell on dreams, and forget to live.”

LEGO laat jou toverschaken met nieuwe Harry Potter-set

Magische deepfakes: zo ziet Harry Potter eruit met Amerikaanse acteurs

The Wrap

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.