Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Allereerste beeld en releasedatum Lord of the Rings-serie van Amazon onthuld

Amazon heeft eindelijk het eerste beeld en de releasedatum van de langverwachte nieuwe The Lord of the Rings-serie bekendgemaakt. De duurste serie ooit, die de vloer aan moet gaan vegen met Game of Thrones en Prime Video voor goed op de kaart moet gaan zetten.

Afgelopen maandag zette Amazon een punt achter de opnames van het eerste seizoen van zijn ultra-dure The Lord of the Rings-serie. De camera’s stopten met draaien in Nieuw-Zeeland, waar ook de filmtrilogie van Peter Jackson is opgenomen.

The Lord of the Rings-series

Reden voor een bescheiden feestje dus, en dan moet je trakteren. Dat doet de internetgigant dan ook, en hoe. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat de show zijn debuut zal gaan maken op 2 september 2022, op Amazon Prime Video. Het ambitieuze project zal tegelijkertijd in 240 landen uitgebracht worden, met wekelijkse afleveringen. Een naam is nog niet bekend.

Ja, we moeten nog langer dan een jaar wachten.

Gelukkig hoeven we niet zo lang te wachten op de eerste beelden van de duurste serie ooit. Het eerste officiële beeld van de The Lord of the Rings-show is namelijk ook uitgebracht. We hebben geen idee wie de mysterieuze persoon met cape is, maar de architectuur waar hij naar kijkt doet denken aan Rivendell. Waarschijnlijk elven-trein dus.

Budget onthuld: Amazon’s The Lord of the Rings wordt duurste serie ooit

Amazon Lord of the Rings serie
⭐️ (Afbeelding: Amazon)

Tirion

Oplettende fans hebben al speurwerk verricht, en zijn er vrij zeker van dat het om Tirion gaat, de stad van de Noldor in de Undying Lands. Het beeld komt uit de zogenaamde First Age, duizenden jaren voor de Lord of the Rings-films die we allemaal kennen. Dat leiden de fans af van de grote bomen op de achtergrond, de Two Trees. Entertainment Weekly heeft bevestigd dat het beeld uit de eerste aflevering van de Prime Video Original komt.

Zeggen al die Lord of the Rings-namen je niks? Maak je geen zorgen. Met duizelingwekkende budgetten zal Amazon zich niet enkel focussen op diehard fans van het werk van J.R.R Tolkien. Dit moet de Game of Thrones van Prime Video worden. Dé megaserie waarmee Jeff Bezos Netflix, Disney+ en HBO Max wil gaan verslaan. Voorkennis zal dus niet nodig zijn, want daarmee zou Amazon meteen het leeuwendeel van de potentiële kijkers buitensluiten.

Second Age

Wat we wel al zeker weten, is dat de show zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord of the Rings-boeken afspeelt. De show speelt zich af tijdens de Second Age of Middle-earth, die vredig begon en het toneel vormde voor alle verhalen die we kennen dankzij de films van Peter Jackson. De afbeelding is waarschijnlijk een flashback naar nog verder terug.

Voorlopig blijft het bij giswerk. Waarschijnlijk krijgen we pas in de loop van 2022 uitgebreide volledige beelden te zien. Showrunners J.D. Payne en Patrick McKay hebben er in ieder geval zin in: “Zoals Bilbo zegt: ‘Nu denk ik dat ik helemaal klaar ben om weer op reis te gaan.’ Het leven en ademen van Middle-Earth deze vele maanden was het avontuur van ons leven. We kunnen niet wachten tot de fans de kans krijgen om dat ook te doen.”

En een film!

Geduld is een schone zaak… Gelukkig zijn we niet enkel van Amazon afhankelijk wat nieuwe The Lord of the Rings-series en films betreft. Zo komt Warner Bros. met een heuse animefilm gebaseerd op het werk van Tolkien.

Lord of the Rings-fans willen naaktheid stoppen met petitie tegen Amazon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.