Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

The Lord of the Rings-trilogie krijgt nieuwe film uit zeer onverwachte hoek

Warner Bros. gaat de The Lord of the Rings-trilogie uitbreiden met nog een film. Een prequel, genaamd The War of the Rohirrim. Niet in live-action, maar in animatievorm. Afgeleverd door namen waar je U tegen zegt.

Amazon is druk bezig met een The Lord of the Rings-serie, die zich duizenden jaren voor de filmtrilogie van Peter Jackson afspeelt. Warner Bros. heeft echter nog steeds de filmrechten van de boeken in handen. Een troefkaart waar de studio gebruik van gaat maken, maar op een compleet onverwachtse manier.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

New Line Cinema, dat onder Warner Bros. valt, werkt namelijk aan een animatiefilm die zich 250 jaar voor de filmtrilogie afspeelt. En dan hebben we het niet over typische westerse animatie, want de regie is in handen van niemand minder dan Kenji Kamiyama. Hij was eerder al verantwoordelijk voor meerdere Ghost in the Shell-films en andere grote anime-projecten.

De film gaat The War of the Rohirrim heten, en wordt door Warner Bros. fast-tracked om snel in de bioscopen te verschijnen. Meeliften op de hype die Amazon gaat creëren wellicht? Aan het team zal het in ieder geval niet gaan liggen.

Naast Kamiyama zijn ook andere grote namen bij het project betrokken. Philippa Bynes keert terug als consultant. Zij zat in het schrijversteam achter de filmtrilogie van Peter Jackson. Het script wordt dit keer geschreven door Jeffrey Addiss en Will Matthews, die eerder voor Netflix The Dark Crystal: Age of Resistance afleverden.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Logo (Afbeelding: Warner Bros.)

Helm’s Deep

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim verkent en breidt het onvertelde verhaal van Helm’s Deep uit, het iconische fort dat te zien is in The Two Towers. De anime-prequel duikt in het leven en de “doorbloede tijden” van de legendarische Middle-Earth-held Helm Hammerhand, de koning van Rohan.

Joseph Chou, die bekend staat om zijn 3D-anime, gaat aan de slag als producent. Daarmee is het de vraag of The War of the Rohirrim in een traditioneel 2D-sausje gegoten gaat worden, of dat Chou zijn specialiteit gebruikt om de wereld van J.R.R. Tolkien (deels) in een CGI-jasje te steken. Wel weten we dat de film op zichzelf zal staan, maar door Warner Bros. echt behandeld wordt als een serieuze uitbreiding van de filmtrilogie.

“Fans kennen Helm’s Deep als het toneel voor een van de grootste veldslagen die ooit verfilmd zijn, en met veel van dezelfde creatieve visionairs die erbij betrokken waren en de briljante Kenji Kamiyama aan het roer, kunnen we niet enthousiaster zijn om een nieuwe visie te geven op de geschiedenis die een wereldwijd publiek zal uitnodigen om de rijke, complexe sage van Midden-Earth op een spannende nieuwe manier te ervaren,” aldus New Line Cinema-president Richard Brener.

En zo begint het

Sam Register, voorzitter van Warner Bros. Animation, voegt toe:

“Dit wordt weer een episch portret van J.R.R. Tolkiens wereld dat nog nooit eerder is verteld. We zijn vereerd om samen te werken met veel van het ongelooflijke talent achter beide filmtrilogieën, samen met nieuwe creatieve sterren om dit verhaal te vertellen. En zo begint het.”

Het blijft nog even de vraag of anime-fans nu meteen op Attack on Titan-achtige oogstrelende animatie kunnen rekenen. Ja, de producent en regisseur van het ambitieuze project komen uit de anime-industrie, maar ze worden ingeschakeld door het Amerikaanse Warner Bros. Animation. Wat voor stijl dat oplevert gaan we hopelijk volgend jaar ontdekken. Vooralsnog is er geen releasedatum bekendgemaakt.

Lord of the Rings-fans willen naaktheid stoppen met petitie tegen Amazon

CB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.