Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij de duurste auto hoort een horloge: de klokjes van Beyoncé en Jay-Z

Rolls-Royce heeft in samenwerking met horlogemerk Bovet unieke horloges gemaakt voor het echtpaar dat de Boat Tail, ‘s werelds duurste auto, heeft gekocht en ontworpen. De uurwerken zijn naar alle waarschijnlijkheid speciaal gemaakt voor Beyoncé en Jay-Z.

Eerder deze maand onthulde Rolls-Royce de nieuwe Boat Tail (foto’s). Van de bijzondere auto, onderdeel van het nieuwe coachbuilding-programma, is er slechts één gemaakt. De Engelsen lieten al weten dat er op verzoek van de kopers én ontwerpers meerdere uurwerken van Bovet in het interieur zitten verwerkt. Deze klokjes blijken ook geschikt te zijn als horloge.

Bovet-horloges voor Beyoncé en Jay-Z

De unieke horloges behoren toe aan Beyoncé en Jay-Z. Na het verschijnen van de auto werd al snel bekend dat de Boat Tail door het miljardairskoppel is besteld. Tot op heden zijn de supersterren overigens nog niet gespot in de auto en Rolls-Royce weigert te bevestigen of zij de eigenaren zijn. Maar inmiddels is het een publiek geheim.

Beyoncé, Jay-Z, Rolls-Royce Boat Tail, Horloge, Bovet
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorcars)

Er zijn twee horloges gemaakt, eentje voor Beyoncé en eentje voor Jay-Z. Beide klokjes hebben een kast met een diameter van 44 millimeter, die grotendeels bestaat uit 18-karaats witgoud en is voorzien van een wijzerplaat aan de voor- en achterkant. Het mannenhorloge is hoogglans gepolijst en het vrouwenhorloge heeft een blauw gegraveerd patroon op de bezel. Op de wijzerplaten van de Bovet-horloges staat de Rolls-Royce Boat Tail afgebeeld.

Het horloge van Bovet functioneert ook als dashboardklok, zakhorloge of bureauklok. Het bandje is simpel los te klikken. De bandjes, kettingen en hangers zijn vervolgens op te bergen in een speciaal vak van de Rolls-Royce Boat Tail.

Rolls-Royce Boat Tail is ‘s werelds duurste auto

De Rolls-Royce Boat Tail wordt geschat op 23 miljoen euro en daarmee is het de duurste auto ooit. Deze prijs is niet officieel bevestigd door Rolls-Royce. Hetzelfde geldt voor de prijs van de horloges van Beyoncé en Jay-Z. Voor een soortgelijk horloge betaal je meer dan 60.000 euro, maar bij een op maat gemaakt model zal die prijs ongetwijfeld hoger liggen.

Beyoncé, Jay-Z, Rolls-Royce Boat Tail, Horloge, Bovet
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorcars)
Beyoncé, Jay-Z, Rolls-Royce Boat Tail, Horloge, Bovet
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorcars)
Beyoncé, Jay-Z, Rolls-Royce Boat Tail, Horloge, Bovet
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorcars)

Het nieuwe coachbuilding-programma houdt in dat klanten van Rolls-Royce nu zelf een auto mogen ontwerpen, al moet dat natuurlijk wel aan bepaalde standaarden voldoen. Hieronder een glimp van de Boat Tail die Beyoncé en Jay-Z hebben ontworpen. Naast de op maat gemaakte horloges, zit er onder meer ook een champagnekoeler in de auto. Lees en bekijk hier meer.

Rolls-Royce Boat Tail, zelf ontwerpen (1), horloges, boat tail
(Afbeelding: Rolls-Royce)

4 tweedehands Rolex-horloges voor minder dan 5.000 euro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.