Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Ontwerp zelf je Rolls-Royce, zoals deze exorbitante Boat Tail

Rolls-Royce kondigt aan in de toekomst auto’s te gaan bouwen op basis van ‘coachbuilding’. Hiermee kan een klant zelf volledig bepalen hoe zijn wagen eruit komt te zien. Het eerste voorbeeld bouwden de Britten voor een welvarende vaste klant. Check deze überluxe Boat Tail.

Bij het luxemerk kon je al bijna alles personaliseren, maar de mogelijkheid om de complete carrosserie aan te passen was er nog niet. De afscheiding van de cabine naar de motor, de vloer, dorpels, dwarsbalken, kofferbak, motorkap, koplampen, het dak; alles kan nu verlengd, verkleind en gekleurd worden.

Zelf ontwerpen, maar wel met voorwaarden

Ondanks de aanpassingen moet de auto wel een echte Rolls-Royce blijven. Zo moet de zelf te ontwerpen bolide voldoen aan technische eisen die het merk stelt en er moet hoe dan ook een Spirit of Ecstasy op de neus te vinden zijn.

Bij deze Boat Tail zijn de aanpassingen gebaseerd op de Rolls-Royce Boat Tail uit 1932. Het model is echter gebouwd op de huidige Phantom. De auto heeft een ander front dan de ‘normale’ Rolls-Royce. Met kleinere koplampen en een platte neus heeft de bolide een net iets stoerdere uitstraling.

Champagne drinken op het dek

Aan de achterzijde vind je een houten dek, waaronder het dak van de cabriolet opgevouwen kan worden. Klap je het houten dek open, dan zie je twee koelkasten om flessen champagne tot precies 6 graden af te koelen. Wil je zelf ook even afkoelen, dan kan dit op het dek van de Rolls-Royce onder de parasol.

Rolls-Royce Boat Tail
(Afbeelding: Rolls-Royce) (Afbeelding: Rolls-Royce)

Ook het interieur is chique aangekleed, met onder meer uurwerken van Bovet. De eigenaar heeft zelfs een speciale pen en handgemaakte koffer bij de auto laten maken.

De Rolls-Royce Boat Tail is de duurste auto ooit

De Rolls-Royce Boat Tail is speciaal gemaakt voor een trouwe klant, die de Boat Tail uit 1932 al in zijn garage heeft staan. De auto kost naar verluidt 23 miljoen euro en is daarmee de duurste auto ooit.

Rolls-Royce Boat Tail
(Afbeelding: Rolls-Royce-Motorcars)
Rolls-Royce Boat Tail
(Afbeelding: Rolls-Royce-Motorcars)
Rolls-Royce Boat Tail, Beyoncé, Jay-Z
(Afbeelding: Rolls-Royce) (Afbeelding: Rolls-Royce)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.