Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 29 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: betaalbare Porsche 911 Targa in perfecte staat

Ben jij op zoek naar een klassieke Porsche-oldtimer voor een relatief scherpe prijs? Hier staat hij. Check deze tweedehands Porsche 911 SC Targa uit 1982.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Porsche 911 3.0 SC Targa uit 1982

We vertellen het je vast: deze oldtimer is waarschijnlijk in no-time verkocht. De huidige eigenaar heeft deze puike tweedehands Porsche 911 keurig onderhouden en gerestaureerd, maar hij wil verder met een nieuw project. Jij kunt de oldtimer nu voor een interessante prijs op de kop tikken.

Tweedehands Porsche 911 SC Targa 1982 occasion
(Afbeelding: Witmer & Odijk)

Het klassieke design is schadevrij en de hele wagen is in 2010 volledig gerestaureerd. De fraaie ‘Marine Blue Metallic’ lak staat hem goed, zijn velgen zijn als nieuw en de bumpers zorgen voor lekkere vintage vibes. Nog een pluspunt: het dak kan open.

Heerlijk interieur en gereviseerde motor

De binnenkant van de tweedehands Porsche 911 Targa is tevens om van te smullen. De tweedehands Porsche 911 beschikt over een volledig zwart interieur dat aan alle kanten de jaren 80 uitstraalt. De lederen sportstoelen, het dashboard, het sportstuur; alles is uitgevoerd in zwart leer.

In de achterbak van de Porsche 911 Targa ligt de iconische zescilinder 3.0 liter boxermotor. Deze motor is waar nodig gereviseerd en ook de koppeling is vernieuwd. De aandrijving verkeert weer in perfecte conditie, en dat is te zien aan zijn prestaties. De oldtimer snelt in 6,5 seconden naar de 100 kilometer per uur en kan een topsnelheid bereiken van 220 kilometer per uur.

Tweedehands Porsche 911 SC Targa 1982 occasion
Tweedehands Porsche 911 SC Targa 1982 occasion
Tweedehands Porsche 911 SC Targa 1982 occasion
Tweedehands Porsche 911 SC Targa 1982 occasion
Tweedehands Porsche 911 SC Targa 1982 occasion
Tweedehands Porsche 911 SC Targa 1982 occasion

Luxe oldtimer voor een relatief scherpe prijs

Deze in perfecte staat verkerende oldtimer staat te koop voor 39.911 euro. Aan jou om nog even te onderhandelen, maar weet dat deze auto niet snel in prijs zakt. Bij goed onderhoud wordt hij zelfs alleen maar meer waard. Interesse? De tweedehands Porsche 911 Targa staat bij Witmer & Odijk, meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.