Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Massa is Kassa: Peter Gillis verkoopt zijn bizar luxe Rolls-Royce Phantom

Peter Gillis, bekend van de SBS-serie Massa is Kassa, kocht onlangs een gloednieuwe Rolls-Royce Culinan Black Badge voor zichzelf en deed (na een bijzondere proefrit) zijn vriendin een nieuwe Porsche cadeau. Om plaats te maken voor deze nieuwe bolides moet er ook weer een auto de deur uit, en die kun jij overnemen.

De ene Rolls-Royce is nog niet bezorgd, of de ander gaat de deur alweer uit. De Culinan komt namelijk pas in april binnen bij de verkoper, maar de eigenaar van Oostappen groep vakantieparken gooit zijn Phantom nu al in de verkoop.

De sterrenhemel van Peter Gillis

De Engelse limousine is rijk uitgerust met onder meer: bruin lederen bekleding, massagefunctie op alle zitrijen, sterrenhemel, adaptieve cruise control en een koelkast (om de flügeltjes in koel te houden natuurlijk).

Massa is Kassa, Peter Gillis, Rolls-Royce, Phanton
(Afbeelding: Thijs Timmermans)

Om ook de motor te koelen heeft de Phantom een grote grill met bovenop het welbekende ‘Sprit of Ecstacy’-logo. Deze zilver gekleurde details passen goed bij de chique fabriekskleur ‘Midnight Sapphire Blue’.

Veel massa

Bij deze sierlijke Rolls-Royce draait het allemaal om rust, luxe en comfort. De oude auto van Peter Gillis is daarom voorzien van een zijdezacht lopende V12 met 6,75 liter aan slagvolume. De Phantom levert hierdoor 572 pk en legt de nul naar honderd print af in 5,3 seconden. Dit zijn geen baanbrekende sprintrecords, maar voor een ruim drie ton wegende auto is dat erg vlot.

Massa is Kassa, Peter Gillis, Rolls-Royce, Phanton
(Afbeelding: Thijs Timmermans)

Hoewel er aan vermogen dus geen gebrek is, zweef je over de weg in een Phantom. Geluid van de motor en banden hoor je nauwelijks en de wielophanging ziet voor dat je een hobbel bereikt het obstakel al aankomen. Hierdoor is de Rolls-Royce Phantom een van de meest comfortabele auto’s die er bestaat.

De Rolls-Royce Phantom van Peter Gillis

De Phantom van de Massa is Kassa beroemdheid staat te koop bij Thijs Timmersmans. Bij dit autobedrijf heeft hij ook zijn Culinan besteld. Het model komt uit 2019 en heeft in twee jaar tijd pas 23.552 kilometer gelopen. Hij staat te koop voor 469.950, maar zoals de familie Gillis vaker heeft laten zien, valt er altijd nog iets af te dingen.

Massa is Kassa: dit ‘bespaarde’ Peter Gillis op zijn wagenpark

Interesse in de Rolls-Royce? Klik dan hier om contact op te nemen met de verkoper.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.