Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans rekenen op snelle release GTA 6 door opvallende vacature

Fans van de Grand Theft Auto-franchise hebben het niet makkelijk. Waar je begin dit millennium op GTA na GTA kon rekenen, zitten we nu al sinds 2013 dezelfde game te spelen. Ondertussen vliegen de geruchten rondom het onvermijdelijke GTA 6 je om de oren, met alle (on)geloofwaardige leaks van dien.

Zo claimde een anonieme leaker eerder deze maand weer alle plannen van Rockstar Games te kennen. De meest fascinerende details kwam erbij. Fans werden meteen helemal hyped, maar de kans dat de informatie legitiem is, is nihil. Maar goed, dromen mag. De enige informatie waar je blind op kunt vertrouwen, is die van Rockstar Games en Take-Two Interactive zelf. Respectievelijk de ontwikkelaar en uitgever van Grand Theft Auto.

Waar blijft GTA 6?

De uitgever bevestigde onlangs nog tegenover aandeelhouders dat GTA 5 zijn beste jaren ooit heeft. Dan hebben we het zowel over de dollars die GTA Online print als de losse verkoop van de gehele game.

Tevens stelde Rockstar de fans pas nog gerust: singleplayer blijft een belangrijk component van GTA. Maar waar blijft GTA 6 dan? Ook deze week hebben fans weer een kleine hint om op los te gaan. Er is namelijk op indirecte wijze weer een geluid uit Rockstar Games gekomen.

GTA 6: Redditor deelt releasedatum, verhaaldetails en veel meer

Nieuwe vacature Rockstar Games

De ontwikkelaar heeft een pagina op zijn website met vacatures, net zoals praktisch elk bedrijf. Oplettende fans viel daar één ding op: er is een nieuwe vacature bij gekomen. De ontwikkelaar van de GTA-franchise is op zoek naar een ‘Cinematic Gameplay Capture Artist.’

De gelukkige zal zich voornamelijk bezig houden met het filmen van in-game beelden voor gebruik in multimedia-campagnes. Rockstar beschrijft dat diegene met in-game tools in een virtuele 3D-omgeving aan de slag moet gaan. Onder de het kopje ‘eisen’ valt op dat de ontwikkelaar op zoek is naar een “World-class player” op het gebied van de huidige generatie videogames.

Remaster, remakes of GTA 6?

Een concrete hint dat Rockstar Games ermee bezig is om ergens in de nabije toekomst officiële beelden te gaan onthullen. Maar van wat? Ja, voor de huidige generatie consoles staat al een GTA 5-remaster op de planning, maar daarvoor zijn al trailers uitgebracht.

Kloppen de geruchten dan toch dat er een San Adreas-remake aankomt? Of toch Vice City? Of maakt Rockstar Games zich gereed om promotiemateriaal voor GTA 6 te gaan filmen in de game? Helaas blijft het bij vragen, maar voor fans is de hype al compleet. Maar hoe ze allemaal de conclusie trekken dat het wel om GTA 6 moet gaan lijkt toch echt enkel een gevalletje wishful thinking

Ongeacht de uitslag is het duidelijk dat de ontwikkelaar met grote projecten bezig is. Hoe snel die ook wereldkundig gemaakt gaan worden blijft echter helaas de vraag. Maar toch: dit nieuws is al een stuk concreter dan alle leaks van afgelopen jaren.

Nieuw patent Rockstar onthult hoe GTA 6 levensecht wordt

Rockstar Games

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.