Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 23 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Rockstar Games stelt fans gerust in aanloop naar GTA 6

GTA Online is absurd lucratief. Meer dan een half miljard dollar aan microtransacties per jaar. Terwijl de game waarmee de modus gepaard kwam uit 2013 stamt. Ondertussen wachten fans dus al zeven jaar op een vervolg: waar blijft GTA 6? Komt er überhaupt wel een GTA 6?

Onlangs schreven we al over de veranderingen die je in de gamesindustrie ziet. Kijk maar naar Call of Duty: Warzone, de online modus van de game, wordt de centrale focus van de franchise. De losverpakte jaarlijkse nieuwe delen zijn daar ‘slechts’ een aanvulling op.

GTA Online versus GTA 6?

De tijd dat je met elke game een seperate online spelersbasis opbouwde, is voorbij. Waarom zou je jezelf in de voet schieten door een nog steeds lucratieve online-modus zoals GTA Online om zeep te helpen door een nieuw deel uit te brengen? Precies: dan kun je beter GTA Online als basis houden, en met een eventuele GTA 6 daarop aansluiten en voortbouwen. Niet voor niks komt de online-modus gratis naar next-gen.

Maar goed, voor een duik in hoe de toekomst van GTA Online stiekem onthult hoe GTA 6 geïntroduceerd gaat worden verwijzen we je graag naar dit artikel door. De reden dat we dat artikel aanhalen is een interview met Rockstar Games-bazen van GQ Magazine. Naar aanleiding van de onlangs gelanceerde mega-update van GTA Online, met voor het eerst een nieuw map-gedeelte, spraken zij de ontwikkelaars achter Grand Theft Auto.

Singleplayer komt naar GTA Online

Dat interview kun je hier lezen, maar een aantal quotes vallen op en lichten we hier voor je uit. Zo lijkt Scott Butchard, design director bij Rockstar, de verwachtingen die wij al beschreven voor de toekomst van GTA te onderschrijven. CQ Magazine concludeert in het artikel dat de naadloze mix van singleplayer en multiplayer de toekomst van Grand Theft Auto is, iets wat Butchard beaamt: “Ik denk dat je dat al kunt zien met  [GTA] Online en ik denk dat we in de toekomst meer van die singleplayer-elementen erin gaan verwerken.”

Fans die bang zijn dat Rocktar zich volledig op Online gaat focussen en dat de singeplayer-avonturen verleden tijd zijn, kunnen echter gerust ademhalen. Terek Hamad, director of design production, antwoordt concreet op de vraag of Rockstar singleplayer-verhalen zal blijven vertellen: “Absoluut.”

De conclusie lijkt duidelijk. GTA Online wordt nog meer de basis van de lucratieve franchise, in plaats van enkel een multiplayer-component. De eerste stappen richting GTA 6 worden dan ook in die wereld waarin we nu al rondrennen gezet. Sterker nog, die zijn al gezet, en hier lees je waarom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GQ Magazine

Reageer op artikel:
Rockstar Games stelt fans gerust in aanloop naar GTA 6
Sluiten