Stijn Kuster
Stijn Kuster Kleding 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

4 tweedehands Rolex-horloges voor minder dan 5.000 euro

Het verzamelen van horloges is een dure hobby. Voor klokjes van merken als Rolex leg je al gauw duizenden zo niet tienduizenden euro’s neer. Toch kun je ook met een kleiner budget een mooi premium horloge scoren. Vier tweedehands Rolexen onder de 5.000 euro.

Net als bij andere tweedehands producten is er een kans dat je een kat in de zak koopt. Wanneer je zelf niet alles van de ingewikkelde techniek afweet, is het verstandig om een expert te raadplegen.

Tweedehands Rolex-horloges onder de 5.000 euro

1. Rolex Oysterquartz

De Zwitserse horlogebouwer staat bekend om zijn automatische horloges, maar maakte ook quartz-uurwerken. Hoewel het uurwerk voor liefhebbers een van de minst gewilde klokjes is, mag het strakke design er zeker zijn.

Betaalbaar Rolex horloge, 5.000 euro
(Afbeelding: Chrono24)

Het horloge is er als Day-Date en Datejust. Wij vonden een Datejust voor net geen 4.500 euro uit 1987. Het exemplaar ligt in Duitsland en wordt samen met de certificaten geleverd in de originele doos.

2. Rolex Air King

Voor net iets meer geld heb je een tweedehands Rolex Air King. Dit horloge is wel automatisch, maar heeft geen datumfunctie.

(Afbeelding: Chrono24)

Het exemplaar komt uit het jaar 2000 en ligt ook in Duitsland. Zowel de doos als de originele papieren worden bij het horloge geleverd. Voor de complete set wordt 4.850 euro gevraagd.

3. Rolex Date

Mis je de datumfunctie en wil je wel een automatisch horloge, dan is deze tweedehands Rolex Date ook goede optie. Het model is net iets kleiner dan de welbekende Dayjust, maar daarmee ook wat goedkoper.

Betaalbaar Rolex horloge, 5.000 euro
(Afbeelding: Chrono24)

Wij vonden een exemplaar in België voor 4.250 euro. Het horloge komt uit 1979, maar verkeert nog in perfecte staat. De klok wordt geleverd met originele doos en papieren.

4. Rolex Bubble Back

Wellicht een minder slimme aankoop is deze tweedehands Rolex Bubble Back. Mocht er wat kapot zijn aan dit horloge, dan zijn onderdelen lastiger te vinden dan bij bijvoorbeeld een Date. Toch is het een mooi klassiek design en een betaalbare Rolex.

(Afbeelding: Chrono24)

Wij vonden een model uit 1950 zonder papieren, maar met de originele doos. Voor het horloge vraagt een Amerikaanse ondernemer iets meer dan 4.500 euro.

Waarom is een Rolex zo duur? Een stukje geschiedenis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.