Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Jay-Z en Beyoncé betalen miljoenen voor duurste auto ooit

Weet je nog, afgelopen vrijdag? Toen we schreven over een door klanten ontworpen Rolls-Royce Boat Tail? Nou, de kopers en ontwerpers zijn bekend: niemand minder Jay-Z en Beyoncé zijn de nieuwe eigenaar van de duurste auto ooit. Het gaat om een überluxe Rolls-Royce Boat Tail, waarvan er slechts één wordt gemaakt.

Rolls-Royce kwam vorige week met de eerste foto’s van de auto naar buiten. Het model staat symbool voor het nieuwe concept ‘coachbuilding’. Hiermee kunnen klanten bijna alles personaliseren, zelfs de carrosserie.

Duurste auto ooit

Aanvankelijk was de klant die de Rolls-Royce Boat Tail had ontworpen nog onbekend. Maar The Telegraph heeft onthuld dat ‘s werelds meest beroemde koppel de nieuwe eigenaar is. Jay-Z en Beyoncé betaalden 20 miljoen pond (zo’n 23,2 miljoen euro) voor de naar verluidt duurste auto ooit.

Rolls-Royce Boat Tail
De koelkast is op maat gemaakt voor een fles Armand de Brignac, de favoriete champagne van Jay-z. (Afbeelding: Rolls-Royce)

Voor dit geld krijgen Beyoncé en Jay-Z een unieke Rolls-Royce met twee champagnekoelkasten, een parasol en een luxe aangekleed interieur. De uurwerken zijn gemaakt door Bovet en er is zelfs een handgemaakte koffer en speciale pen bij de auto geleverd.

De favoriete sneakers van Jay-Z zijn betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar

De duurste auto ooit is ontworpen op het platform van de Phantom en gebaseerd op de Rolls-Royce Boat Tail uit 1932. De bolide heeft een achterdek als een boot en een plattere neus dan de ‘standaard’ Phantom. Ook de koplampen zijn aangepast door de megasterren. De lakkleur Blue Ivy verwijst naar het dochtertje van de twee: Blue Ivy Carter.

Jay-Z en Beyoncé hadden al een oude Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce liet eerder weten dat de toen nog onbekende trouwe klant al een zeldzame Boat Tail uit 1932 in zijn garage heeft staan. Rolls-Royce laat zelf nog in het midden of Jay-Z en Beyoncé de kopers en ontwerpers zijn, maar bevestigt wel dat er twee eigenaren een handtekening hebben gezet op de motor van de duurste auto ooit.

Rolls-Royce Boat Tail
(Afbeelding: Rolls-Royce)

Onopvallend met een Rolls-Royce over straat is een onmogelijke taak, laat staan met de allerduurste auto ooit gemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.