Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s vintage typemachine is pure doch prijzige kunst

We schrijven ondertussen bijna dagelijks over LEGO, maar deze gloednieuwe set kunnen we niet laten liggen. Dan hebben we het over de LEGO Ideas 21327 Typemachine.

Een set die, zoals de naam al doet vermoeden, ontstaan is op LEGO Ideas. Een platform waar fervente bouwers hun zelfontworpen sets kunnen delen met anderen. Vervolgens kan erop gestemd worden, en zal LEGO de populairste modellen beoordelen.

LEGO Ideas 21327 Typemachine

Het resultaat is de droom van elke fan: de Deense speelgoedfabrikant kiest een paar door fans ontworpen modellen die vervolgens echt als set uitgebracht gaan worden.

Zo is ook het jongste pareltje van de fabrikant ontstaan. Een klassieke typmachine. Het ontwerp is voor LEGO’s doen vrij drastisch aangepast ten opzichte van het originele fan-ontwerp. Maar dat mag de pret niet drukken: het resultaat is een stukje kunst.

De 32 toetsen zul je moeten voorzien van even veel stickers, maar dan heb je ook wat. Een typemachine die van een afstandje amper van de real deal te onderscheiden is.

LEGO typemachine Ideas
*️⃣⌨ (Afbeelding: LEGO)

Werkt ‘echt’

Dat geldt ook bijna voor de werking van de machine. Sla een toets aan en de corresponderende hamer gaat ook echt omhoog. De wagen, het mechanisme dat je papier opschuift als je een letter getikt hebt, werkt ook ‘echt’. Er rolt nog net niet echt papier uit.

Het ontwerp is een ode aan de klassieke typemachines, waaronder het model dat gebruikt werd door de oprichter van LEGO: Ole Kirk Christiansen. Vooral het lichtgroene kleurtje is een briljante zet, want het levert meteen een retro-indruk op. In totaal gaat het om 2079 steentjes.

LEGO typemachine Ideas
*️⃣⌨ (Afbeelding: LEGO)
LEGO typemachine Ideas
*️⃣⌨ (Afbeelding: LEGO)

Prijskaartje en ondertekende brief

Al met al belooft de LEGO Ideas 21327 Typemachine dus een indrukwekkende set te gaan worden. Iets wat je, uiteraard, ook terugziet in het prijskaartje. De typmachine is vanaf 1 juli te koop voor 199,99 euro. VIP-leden kunnen vanaf 16 juni al beginnen met typen.

Een pittige prijs, maar naast de LEGO-set zelf krijg je er wel een ludiek extraatje bij. Een ondertekende brief van LEGO Group-voorzitter Thomas Kirk Kristiansen, vertaald in 43 verschillende talen. Die steek je na het bouwen uiteraard in de machine, alsof hij bij jou thuis die brief heeft getikt. Schitterend.

LEGO typemachine Ideas
*️⃣⌨ (Afbeelding: LEGO)

Check vooral ook de onderstaande video:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.