Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Lord of the Rings-fans willen naaktheid stoppen met petitie tegen Amazon

Amazon wil met zijn Lord of the Rings-serie Game of Thrones achterna gaan. Duizenden fans zijn daar echter helemaal niet blij mee en lanceerden een petitie.

Praktisch elke fantasy-fan zal na de Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson trek hebben in meer films. Één van die fans heeft echter zelfs na een peperdure scheiding nog ettelijke miljarden op zijn bankrekening staan. Dan hebben we het over Jeff Bezos, de oprichter van Amazon en enorm sci-fi en fantasy-fan.

Lord of the Rings gaat Game of Thrones achterna

Hij is niet alleen groot fan van het werk van J.R.R. Tolkien, maar heeft met Prime Video ook nog eens een streamingdienst die content nodig heeft. Daarmee verkeert Bezos in een unieke positie: hij heeft het plaform en de middelen om zijn droomprojecten te realiseren. Dat gaat ook gebeuren: Amazon werkt aan de allerduurste serie ooit. Een ambitieuze prequel van de The Lord of the Rings-films.

Bezos heeft een duidelijke wens met het peperdure project, zoals Brad Stone in zijn recent verschenen boek over Amazon opschreef. Hij citeert de miljardair, die meermaals op de werkvloer de missie herhaalde: “Ik wil mijn Game of Thrones!” En als je aan Game of Thrones denkt, dan denk je aan bloederige actie en een hoop naakt. Veel, heel veel naakt.

Conservatieve Christen

Daarmee stuit je echter op een belangrijk verschil tussen de boeken van J.R.R. Tolkien en George R.R. Martin. Tolkien was een vroome katholiek en hij had voornamelijk conservatieve religieuze opvattingen. Zijn werk was grotendeels familievriendelijk en zat boordevol Christelijke symboliek. Andere koek dan de met seksscènes en bloederig geweld gevulde boeken van George R.R. Martin.

Toch lijkt Amazon meer de Game of Thrones-kant op te gaan. Afgelopen oktober werd duidelijk dat de studio een specifieke eis had tijdens het casting-proces. Men was op zoek naar acteurs die “comfortabel zijn met gedeeltelijke of volledige naaktheid.” Oftewel, acteurs die er niet voor terugdeinzen om (gedeeltelijk) naakt voor de camera te verschijnen.

Petitie gaat los

Daarvoor schakelt Amazon Prime tevens intimiteits-coaches in, die erop toezien dat de opnames goed verlopen. Je raadt het al: een deel van de Lord of the Rings-fans is daar absoluut niet blij mee. Op sociale media begon het klachten te regenen, en nu is er zelfs een petitie gelanceerd op Change.org. Gestart door een account genaamd… Catholic Memes:

De boodschap is duidelijk: “Tolkiens werk is echt wholesome en zit boordevol ongelooflijke christelijke symboliek. Hij was een vroom katholiek, en zijn nalatenschap hoeft niet bevlekt te worden met gratuite naaktheid of zelfs beperkte naaktheid. De creaties van Tolkien zijn altijd vooral gezinsvriendelijk geweest… HOUD HET ZO!'”

Te laat

Blijkbaar is het een sentiment waar veel fans het mee eens zijn. Op het moment van schrijven is er petitie al door meer dan 30.000 fans ondertekend. De kans dat Amazon zijn plannen voor de Lord of the Rings-serie aan gaat passen, is klein. Sterker nog, de camera’s draaien al. Of je nou elke zondag in de kerk zit of niet, de boze fans hebben wel een punt. Je hoeft niet in het algemeen tegen seksscènes of bloederig geweld te zijn om te wensen dat Amazon de stijl en waarden van J.R.R. Tolkien respecteert.

Waarschijnlijk gaan we ergens in de tweede helft van 2022 ontdekken hoe ver de makers af gaan wijken van Tolkiens visie. In de tussentijd kun je hieronder de eerste details rondom het verhaal van de ambitieuze serie ontdekken:

Amazon onthult eindelijk waar The Lord of The Rings-serie over gaat

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.