Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert reusachtige Lord of the Rings-set vol geheimen

The Lord of the Rings is helemaal terug. Na de aankondiging van een nieuwe film is het ook tijd voor een nieuwe LEGO-set voor volwassenen. Maak kennis met het angstaanjagende LEGO Icons 10333 The Lord of the Rings: Barad-d没r. Ja, je kunt het alziende oog van Sauron in huis gaan halen.

Na een schitterende miniatuurversie van de Elfen-woonplaats Rivendell is het tijd voor een nieuwe The Lord of the Rings-set. LEGO en Warner Bros. Discovery hebben de handen ineen geslagen voor het ultieme teken van het kwaad: Barad-d没r. Het fort van Sauron, de grote schurk in J.R.R. Tolkien鈥檚 werk.

LEGO Icons The Lord of the Rings: Barad-d没r

In de boeken en films wordt het angstaanjagende gebouw vernietigd als Sam en Frodo de Ring waar alles om draait in het vuur gooien, maar in jouw huishouden kan Barad-d没r gewoon overeind blijven. Met maar liefst 5471 steentjes bouw je een plastic versie van het iconische fantasy-fort dat ook in miniatuurvorm nog steeds indrukwekkend is: 81 centimeter hoog en 28 centimeter breed.

LEGO Icons 10333 The Lord of the Rings- Barad-du虃r 2 33
(Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10333 The Lord of the Rings- Barad-du虃r 2 33
(Afbeelding: LEGO)

Ook het interieur is helemaal ingericht, waarbij elk deel modulair is. Denk aan een gedetailleerde troonzaal met een verborgen kaart van Middle-Earth, een wapenkamer voor orcs, een gevangenis en natuurlijk een schuilplaats voor onze grote vriend Gollum.

LEGO Icons 10333 The Lord of the Rings- Barad-du虃r 2 33
(Afbeelding: LEGO)

Over LOTR-personages gesproken: LEGO Icons 10333 The Lord of the Rings: Barad-d没r komt gepaard met tien minifiguurtjes minifiguurtjes van onder andere Nazg没l, Frodo, Sam, vier orcs, Gollum en uiteraard Sauron zelf. Een gloeiende steen zorgt ervoor dat het Oog van Sauron ook echt tot leven lijkt te komen. Wist je trouwens dat het uiterlijk van Barad-d没r in de originele boeken amper beschreven wordt?

Pittig prijskaartje en een cadeautje

The Lord of the Rings 10316 Rivendell heeft er dus een waardige tegenhanger bij. Dat blijft overigens de grootste The Lord of the Rings-set: Rivendell is met 6167 steentjes nog een maatje groter dan Barad-d没r. Dat zie je ook terug in de prijskaartjes: Rivendell kost 499,99 euro en is nu verkrijgbaar, de toren van Sauron gaat 459,99 euro kosten en wordt vanaf 1 juni geleverd.

Om de pijn van dat pittige prijskaartje een beetje te verzachten beloont LEGO tot 7 juni vroege vogels met een gratis extraatje: LEGO 40693 Fell Beast. Een uit 269 stenen opgebouwde miniatuurversie van een Nazg没l, een dienaar van Sauron. Maar pas op: op is op, en dit soort extraatjes gaan altijd hard.

LEGO 40693 Fell Beast
(Afbeelding: LEGO)

Vind je dit soort megasets toch wat te gortig? Check dan ook de toffe nieuwe modellen die LEGO begin deze maand uitbracht, waaronder betaalbare sets voor volwassenen die zeker de moeite waard zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.