Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Nu op Netflix: 10 nieuwe topfilms die je wil zien (met IMDb-score)

Onlangs lieten we je al zien welke nieuwe films er in augustus allemaal naar Netflix komen. De streamingdienst zit in de tussentijd niet stil: op 1 augustus heeft Netflix namelijk maar liefst tien grote topfilms toegevoegd. Van oude klassiekers tot recentere Oscar-winnaars.

Nieuwe topfilms op Netflix

We zetten ze voor je op een rijtje, inclusief IMDb-score. Augustus is nu al een topmaand voor filmliefhebbers!

Gravity

Gravity is echt nog zo’n relikwie uit de tijd dat alles om 3D-films draaide. Die hype is (gelukkig) allang vervlogen, maar anno 2021 is de blockbuster van Oscar-winnaar Alfonso Cuarón zeker nog het checken waard. Juist nu de meeste Netflix-abonnees achter grote 4k-schermen zitten is het een schitterende achtbaanrit. Sandra Bullock en George Clooney bevinden zich moederziel alleen in de ruimte, doordat een routineuze missie compleet verkeerd gaat. Gestrand in het eeuwige, eindeloze, zwarte niets. Gelukkig wel schitterend in beeld gebracht niets!

IMDb-score: 7.7

Blood Diamond

We gaan iets verder terug in de tijd voor Blood Diamond, een dramafilm met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, goed voor vijf Oscars. Netflix heeft er dus weer een echte topfilm bij. Solomon Vandy werkt in de diamantvelden van Sierra Leone, waar hij stiekem een zeldzame edelsteen verbergt. Smokkelaar Danny Archer ziet de kleine diamant als dé manier om eindelijk aan het geweld en de corruptie van Afrika te ontsnappen. Het is het begin van een gevaarlijke tocht.

IMDb-score: 8.0

Julie & Julia

Toe aan wat luchtiger materiaal? Dan heeft Netflix er met Julie & Julia een aan te raden dramafilm bij. De film uit 2009 vertelt het waargebeurde verhaal van Julie, die besluit om in één jaar alle 254 recepten uit het kookboek van haar idool te bereiden, Julia Child. Klinkt misschien saai, maar het levert een film op die van begin tot eind weet te boeien.

IMDb-score: 7.0

Jackie Brown

Ook voor liefhebbers van Quentin Tarantino’s werk wordt augustus een mooie maand. Het is namelijk tijd om Jackie Brown te (her)kijken. De misdaadfilm uit 1997 is nu te streamen op Netflix. We volgen Jackie Brown, een stewardess die bijverdient door geld het land in te smokkelen voor wapenhandelaar Ordell. Wanneer ze door de FBI wordt betrapt dreigt ze de bak in te gaan. Tenzij ze besluit om de politie te helpen om Ordell op te rollen… Heerlijke misdaadfilm!

IMDb-score: 7.5

Creed

Als je ook maar enigszins interesse hebt in vechtsporten of sportfilms in het algemeen, dan ben je het aan jezelf verplicht om Creed en Creed II op Netflix te checken. Black Panther-regisseur Ryan Coogler zette samen met Michael B. Jordan en Sylvester Stallone een dijk van een spin-off van de Rocky-films neer. Tijd voor een mini-marathon, want beide delen staan nu dus op de streamingdienst.

IMDb-score: 7.6

Run all Night

We schakelen over op wat luchtiger materiaal met Run All Night. Je hebt Liam Neeson al tig keer in deze rol gezien, maar het recept blijft vermakelijk. Dit keer speelt hij een huurmoordenaar die één nacht heeft om de beslissing van zijn leven te nemen: kiest hij voor zijn oude misdaadfamilie uit het verleden of redt hij zijn vervreemde zoon? Verstand op nul en genieten maar.

IMDb-score: 6.6

Catch Me if You Can

Catch Me if You Can is één van de hoogtepunten uit het omvangrijke oeuvre van Steven Spielberg. Leonardo DiCaprio speelt een jonge meesteroplichter die zich voordoet als allerlei personen. Van dokter tot piloot: hij komt overal mee weg, tot een door Tom Hanks gespeelde agent hem in het vizier krijgt. Een heerlijk kat-en-muis-spel.

IMDb-score: 8.1

The Great Gatsby

Het wordt ondertussen een DiCaprio-lijstje, maar ook The Great Gatsby is nu op Netflix te streamen. Het is het voorjaar van 1922, en de jonge schrijver Nick Carraway komt met grote dromen naar New York City. Hij ziet het al helemaal voor zich: de American Dream. Hij belandt in een wereld vol liefde, drank en bedrog. Perfect materiaal voor een episch verhaal.

IMDb-score: 7.2

Star Trek

Ah, 2009. Toen J.J. Abrams nog de man achter Star Trek was, en Star Wars nergens te bekennen was. De rollen zijn nu omgedraaid, maar de eerste film uit de huidige filmreeks blijft nog steeds een blockbuster die als een huis staat. We gaan weer op reis met Kirk en zijn hyperintelligente collega Spock. We kennen allemaal het verhaal, maar na al die decennia blijft het verslavend kijkmateriaal.

IMDb-score: 7.9

Rocketman

Technisch gezien is deze film op de valreep van juli al op Netflix gezet, maar dat mag de pret niet drukken. Rocketman was wat ons betreft stukken beter dan Bohemian Rhapsody, maar toch deed de biografische film over Elton John het een stuk minder in de bioscoop. Zonde. Geef de kleurrijke achtbaanrit vooral alsnog een kans, want je krijgt er een eerlijker, rauwer verhaal doorspekt met nostalgische muziek voor terug.

IMDb-score: 7.3

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.