Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 2 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

De workout van Justin Medeiros: de jongste CrossFit Games-winnaar ooit

Afgelopen weekend zijn de CrossFit Games gewonnen door de 22-jarige Amerikaan Justin Medeiros. Een unieke prestatie op zijn leeftijd, want hij volgt hiermee de inmiddels 31-jarige (en inmiddels gepensioneerde) atleet Mat Fraser op. Welke trainingen deed Justin om zo sterk te worden?

Mocht de naam Justin Medeiros je nu nog niets zeggen, dan raden we je zeker aan om ‘m te onthouden. Deze CrossFit atleet heeft het in zich om een hele grote te worden, aldus verschillende media. Justin is te herkennen aan het excentrieke matje in zijn nek, en aan zijn indrukwekkende uithoudingsvermogen en kracht.

Winnaar van de CrossFit Games 2021

Justin begon ongeveer 10 jaar geleden met CrossFit. Destijds alleen om wat sterker te worden voor de sporten die hij destijds beoefende, worstelen en football. Toch kwam hij er al snel achter dat zijn hart toch bij CrossFit lag.

Vorig jaar strandde Justin tijdens zijn eerste deelname aan de CrossFit Games 2020 al op de derde plaats. Dat smaakte naar meer, en dus trainde hij afgelopen jaar nog harder om in 2021 keihard terug te komen. Met succes dus, want sinds dit weekend mag Justin zichzelf The Fittest Man on Earth noemen.

In zijn race om elke dag een beetje sterker te worden, deelt hij veel op Instagram (waar inmiddels vol trots FITTEST MAN ON EARTH 🌎 in zijn biografie te vinden is). Zo konden we met een beetje zoekwerk een aantal indrukwekkende WOD’s vinden op zijn socials, die we hieronder graag met je delen. Wie weet word jij dan ook net zo fit als Justin.

Snap je nog niets van termen als WOD, AMRAP en AFAP? Dan raden we je zeker aan om dit artikel over de basics van CrossFit te lezen. Toch handig als je weet wat je moet doen als je de onderstaande workouts voorbij ziet komen.

Workout 1 (AMRAP)

20 x Dumbell Front Raise
*Zonder pauze doorgaan met*
50 x Pectoral Fly met resistance band

Herhaal bovenstaande oefeningen twee keer.

Workout 2 (AFAP)

10 x Dumbell Snatch
15 x GHD Sit-ups
3 x in een touw klimmen (helemaal omhoog)

Herhaal bovenstaande circuit vijf keer, zo snel mogelijk.

Workout 3 (AFAP)

100 kcal roeien
80 x Wall balls
60 x GHD Sit-ups
40 x Box Jump (heen en terug)
29 meter Double Kettlebell Overhead Waling Lunge

Stretch workout

Iets wat ook opvalt op het Instagram-account van Medeiros, is dat het niet alleen maar gaat om kracht en conditie. Hij steekt namelijk niet onder stoelen of banken dat ook de warming up, stretchen en mobiliteitsoefeningen van belang zijn voor een fit lichaam. Zo’n trainingsdag ziet er dan als volgt uit:

20 min easy bike
20 min stretch
10 min easy bike
10 min stretch

Learning from the best

Van wie Justin Medeiros voorafgaand aan de CrossFit Games 2021 nog wat inspirerende woorden toegefluisterd kreeg? Juist, van Mat Fraser zelf. De vijfvoudig CrossFit Games kampioen heeft de handdoek vorig jaar dan wel in de ring gegooid, maar hij is niet naast zijn schoenen gaan lopen en wil nieuw talent altijd helpen. Zoals Justin op Instagram daarover te zeggen heeft: “Unreal opportunity learning from the best.”

Zelf ook sterker worden? Probeer eens of CrossFit iets voor jou is met deze ideale CrossFit-workout voor beginners. En haal meteen inspiratie uit het voedingsschema van Mat Fraser.

De fitste man op aarde, Mat Fraser, deelt zijn succes ‘geheimen’

CrossFit GamesRecordnet

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.